Kam s krámy? Šup na chodník!

Jan Vnouček 2011-09-06 00:12:00

Očihov – Kam se starou skříní? Na chodník! Takhle jednoduše se velkých nepotřebných věcí teď budou moci zbavit očihovští obyvatelé. Ovšem pouze jeden den v měsíci a jen když poctivě platí za popelnice. Obecní úřad v Očihově totiž změnil systém sběru velkoobjemového odpadu. Cílem je zavést do jeho likvidace určitý řád, usnadnit jeho likvidaci a zamezit, aby obecní velkoobjemový kontejner zneužívali občané bez zaplaceného poplatku za odvoz odpadků. Obecní zastupitelstvo schválilo, že vybraný den v měsíci budou zaměstnanci obce provádět svoz velkoobjemového odpadů přímo od domů. Kromě toho bude velkoobjemový kontejner po domluvě kdykoliv k dispozici na obecním dvoře. Ovšem také jen pro občany se zaplaceným poplatkem. Doposud byly kontejnery volně přístupné a hromadilo se v nich všelicos od ořezaných větví až po staré pneumatiky.

„Tímto opatřením zajistíme našim občanům větší  komfort, než měli dřív. Zároveň zabráníme, aby kontejnerů užívali  lidi odjinud, a taky aby se do nich dával například biologický odpad, který tam nepatří,“ zdůvodnila opatření Jana Kronďáková. Odpad by se měl vyvážet vždy první pondělí v měsíci. „V pátek to vyhlásíme, v pondělí odvezeme,“  plánuje očihovská starostka. První svozový den v Očihově a Očihovci proběhl včera, 5. září.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video