Práci nabízelo čtyřicet firem

Lucie Steklá 2015-10-21 12:17:00

Louny (lus, caj) Dva tisíce lidí se zúčastnily čtvrteční Burzy pracovních příležitostí. Jednalo se o druhý ročník akce pořádané lounským úřadem práce ve spolupráci s Ústeckým krajem. „Prokazatelně dle prezenčních listin se dostavilo 1430 osob z celého okresu. Prezenční listiny byly sestaveny z našich pozvaných uchazečů o zaměstnání. Další množství zájemců o práci se na burze neevidovalo. Byly to například lidé zaměstnání, které v evidenci nyní nemáme, ale uvažují o změně zaměstnání, a proto se této akce také zúčastnili,“ řekl Josef Pavlátka, vedoucí oddělení zprostředkování ÚP Louny. Především v odpoledních hodinách se dostavovaly celé třídy žáků některých škol. „Dá se tedy odhadovat, že celkový počet návštěvníků se mohl blížit ke dvěma tisícům,“ dodal. Prokazatelně přijelo ze Žatce 232 lidí a z Podbořan 184. Burzu navštívila také devátá třída ze Speciální základní školy v Lounech.

Na burze se představilo čtyřicet firem z okresu Louny, ale také dalších blízkých oblastí z různých odvětví. Největší poptávka byla po technických profesích. Návštěvníkům se představily stavební firmy, společnosti zabývající se kovovýrobou, obráběním či výrobou plastových výrobků. Zaměstnance na burze hledal například Jiří Jedlička z HaR Komplet Louny, společnosti zabývající se výrobou a kompletací a montáží kabelové elektroniky. „Pro naši dílnu sháníme dělnice do elektrovýroby pro montáž kabelových spojek. U této práce je nutná zručnost a pečlivost, ale není náročná,“ řekl. Firma se zabývá kompletací elektrodílů pro vlakové soupravy či tramvaje v zahraničí.
Další akcí úřadu práce bude propagační výstava Vzdělávání, kterou bude hostit 24. listopadu Obchodní akademie a Střední odborná škola gen. F. Fajtla v Lounech a 26. listopadu Obchodní akademie a SOŠ zemědělská a ekonomická v Žatci.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video