Škola uspořádala schůzku s rodiči kvůli žloutence a migrantům

Alla Želinská 2015-10-22 09:20:00

Lubenec, Drahonice, Podbořany – Žloutenka a detenční zařízení pro uprchlíky – tyto dvě neveselé věci byly důvodem a hlavním tématem nedávné rodičovské schůzky na základní škole v Lubenci. Rodiče znepokojily dvě nové informace, přišlé prakticky ve stejnou dobu – zprávy o nákaze žloutenkou typu A několika místních dětí ze sociálně slabších rodin a otevření detenčního zařízení pro nelegální migranty v Drahonicích.

„Domnívám se, že nyní jsme již částečně připraveni čelit žloutence. Máme zavedenu řadu preventivních opatření – antibakteriální mýdla v učebnách, zvýšená hygienická pravidla zejména před jídlem a po toaletě. Zvýšili jsme používání přípravků s větším antibakteriálním účinkem pro úklid. Dohlížíme na to – jsme ve spolupráci s rodiči i dětmi a myslím, že v tuto dobu to zvládáme dobře. Ani u nás ve škole, ani v Lubenci žloutenka zatím není. Opakovaně jsme jednali s krajskou hygienickou stanicí ve spolupráci s obcí Lubenec, takže v případě změny určitě dostaneme informaci obratem,“ sdělila ředitelka školy v Lubenci Romana Klimentová.
Vyšší hledisko hygieny zajišťuje i úsek školní kuchyně – jídelny. „Velmi si vážíme pomoci některých rodičů, kteří přinesli například další antibakteriální mýdla, jsou vstřícní a chápou danou situaci,“ dodala ředitelka.
Zařízení pro zajištění cizinců v Drahonicích, kde na počátku tohoto týdne bylo ubytováno 81 migrantů, vedení školy vnímá jako jisté riziko. „I v této oblasti jsme raději z preventivních bezpečnostních důvodů zvýšili a postupně budeme dále zvyšovat zabezpečení školy. Bezpečí našich žáků je prioritou a snažíme se o maximální možné zajištění, přestože všichni víme, že stoprocentní nemůže být asi nikdy. Děláme i ve spolupráci se zřizovatelem, obcí Lubenec, vše, co je v lidských silách a finančních možnostech,“ řekla R. Klimentová.

Celý článek najdete v tištěném vydání Regionu Podbořanska

 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video