Zlodějka bude asi brzy uzavřena

Pavel Macák 2011-09-05 13:16:00

Cítoliby, Louny – Možná nebude trvat dlouho a polní cesta, která byla v minulosti vylepšena asfaltovým povrchem s přispěním Osevy Louny, mezi Louny u čerpací stanice Shell a křižovatkou na Zeměchy, Cítoliby a Líšťany, lidově pojmenovaná „zlodějka“, bude průjezdná pouze pro cyklisty a majitele okolních pozemků. Již delší dobu o to usiluje vedení Cítolib.

„Vůbec nejde o to, že bychom byli proti tomuto průjezdu, ale nutí nás k tomu chování lidí, kteří zde vytváří černé skládky a jezdí po poli soukromého zemědělce a způsobují tak velké škody. Od začátku roku jsme museli na odstranění černých skládek v tomto našem území vynaložit téměř sto tisíc korun. To nejsou pro nás zanedbatelné peníze. A kdykoliv místa podél cesty kontrolujeme, odpad zde nacházíme. Včera to například byly tři televize a stará lednice,“ zlobil se starosta městysu Petr Jindřich.
Před časem jednal s vedením Loun, aby ze strany města byl znemožněn průjezd motorových vozidel mimo majitelů pozemků. Město proto oslovilo všechny majitele pozemků na svém katastru podél zmíněné polní cesty, ale narazilo na odpor majitelky jednoho z pozemků, která svolení podmiňuje úpravou jiné parcely a přeregistrací orné půdy na komunikaci. „Jakmile to město zajistí, dám souhlas k uzavření cesty,“ nechala se nyní slyšet.
Město Louny v podstatě souhlasí s uzavřením „zlodějky“, ale musí jít o koordinovanou akci. „My doporučujeme kromě umístění zákazových dopravních značek na obou vjezdových stranách a značky slepá ulice, ještě umístit zábrany před podjezd obchvatu, aby se skutečně zamezilo průjezdu. Nehodláme totiž neustále řešit černé skládky,“ dodal Jindřich. Rada Cítolib bude nyní schvalovat projekt na zřízení biokoridoru podél této cesty a který by měl být hrazen z prostředků Pozemkového úřadu. Pro krajinu by to mělo velký přínos.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video