Lounskou polikliniku čekají lepší časy: Nový vlastník chystá modernizaci budovy, slibuje centralizovanou lékařskou péči

Lucie Steklá 2015-10-28 08:14:00

Louny – Budova polikliniky v Lounech mění po několika letech opět svého majitele. Stala se jím společnost Clinic Louny a.s., člen sítě zdravotnických zaří-zení skupiny Privamed Group, která zaříze-ní získala odkupem akcií. Jedná se společnost, která na trhu v oblasti zdravotnictví působí dvacet let. „Se zástupci společnosti jsme se již setkali na společném jednání. Je to první majitel polikliniky, který na férovku řekl, co s budovou zamýšlí a jak s objektem chce dál pracovat. Věříme, že opět nabídne lékařům dobré zázemí, aby pacienti měli péči dostupnou pod jednou střechou,“ řekl Jan Čermák, lounský místostarosta.

Poliklinika Louny, jejíž komplex poskytuje v jednom komplexu ambulantní zdravotní péči praktických lékařů, stomatologů a specialistů z dalších různých oborů, včetně provozu lékárny, patří k významným poskytovatelům ambulantních služeb v regionu a ne jinak tomu bude i nadále. Objekt bude stále sloužit k účelům, ke kterým byl vybudován.
„Jsme si vědomi, že lounská poliklinika za sebou má historicky krušné časy. Budovu jsme si prohlédli již před sedmi lety a nyní jsme se rozhodli využít možnosti koupě,“ uvedl Tomáš Mach, člen představenstva Clinic Louny. Privamed vlastní několik nemocničních zařízení, před osmi lety například koupil nemocnici v Rakovníku. „Vlastnictví budovy jako takové je trochu odlišné, jedná se spíše o správu nemovitosti. Tu ale chceme dále rozvíjet tak, aby tam lékaři chtěli mít své ordinace a lidé je využívali. Chceme docílit centralizované péče, kterou by poliklinika zajišťovala,“ dodal T. Mach.
Že to s budovou myslí společnost vážně, poznají návštěvníci již v brzké době. Noví majitelé se chystají vyměnit sociální zařízení. „Rekonstrukce toalet je první modernizace, kterou uděláme. Následovat budou nová okna a fasáda budovy. Chceme celé zařízení zlidštit a uzpůsobit poskytovanou péči tak, aby například senioři kvůli vyšetřením nemuseli objíždět celé město,“ dodal s tím, že je společnost schopna rozsáhlé investice zajistit z vlastních zdrojů.
Pacienti, kteří jsou zvyklí Polikliniku Louny navštěvovat, změnu vlastníka na rozsahu a úrovni lékařské péče nepocítí. „Do budoucna navíc samozřejmě chceme služby stále zkvalitňovat a zefektivňovat v rámci chodu všech zdravotnických zařízení skupiny, plánujeme například výměnu oken, novou fasádu, renovaci hlavního vchodu, modernizaci sociálního zázemí a informačního systému. Naším plánem je vytvořit zde pří-jemné nové centrum zdravotnických služeb a služeb k tomu navazujících,“ říká k akvizici Eva Milerová, tisková mluvčí sítě zdravotnických zařízení skupiny Privamed Group.
„Rozhodli jsme se začlenit polikliniku do stabilní a silné zdravotnické skupiny, abychom dlouhodobě zajistili stabilní financování zařízení a co nejvyšší úroveň námi poskytované zdravotní péče. Pro stá-vající nájemníky z toho plyne lepší pracovní prostředí, tím pádem i větší spokojenost jejich klientů a centralizace služeb. Novým nájemníkům můžeme nabídnout atraktivní prostory nejenom díky vysoké frekvenci návštěvnosti objektu, ale i bezprostřednímu umístění v blízkosti státní správy, s výborným autobusovým spojením a možností parkování na přilehlém parkovišti,“ dodává Tomáš Mach, člen představenstva Clinic Louny.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video