Blesková povodeň na Petrohradsku

Jan Vnouček 2011-09-07 00:00:00

Stebno, Petrohrad – Obloha se otevřela. Náhlá dešťová průtrž mračen v noci z minulé středy na čtvrtek  poškádlila nejen vodohospodáře, ale i chataře a silničáře. Někdo se už asi nemohl dívat na vypuštěný Stebenský rybník a jen byla dokončena a majiteli předána rekontrukce jeho hráze, napršelo do něj tolik vody, že by se tam mohly hned vysadit ryby.

„Zkušební provoz hráze začal,“ smála se Iva Laurichová z odboru životního prostředí MěÚ Podbořany. Ale pak zvážněla, protože vodní živel vypláchl několik sklípků ve Stebně, v chatové osadě nad rybníkem.„Kolem chat tam do rybníku teče z lesa bezejmenný přítok, který je po většinu roku suchý. Teď za dvě hodiny nadělal takovou paseku, že hasiči čerpali vodu ze sklepů celou noc,“ uvedla.
Ve stejný čas zatopil rozvodněný potůček též silnici u bývalého pivovaru v Petrohradě. „Je tam asi ucpaná propust pod silnicí. Budeme to ještě řešit,“ dodala.
Voda začala vytékat voda v místě, kde končí obecní chodník ze starého Petrohradu a zalila silnici III/2243. „V těchto místech je potok z Bažantnice ukrytý pod terénem a pravděpodobně ucpán. Bohužel zatím nebyl určen majitel skrytého díla, kudy potok protéká, takže se neví, kdo by to měl opravit,“ vysvětlila  petrohradská starostka Jitka Dondová.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video