Špalíček zajímavých míst

Lucie Steklá 2015-11-11 14:40:00

Okres Louny – Malý špalíček výletů – Ústecký kraj. To je nová publikace, která v těchto dnech míří do knihkupectví a jejíž vydání podpořil Ústecký kraj. „Vítám, že série knih, které nabízejí zajímavé turistické cíle v krajích, doputovala do Ústeckého kraje. Jsem přesvědčen, že návštěvníkům ze všech koutů republiky máme co nabídnout. A tato publikace je toho důkazem,“ řekl hejtman Oldřich Bubeníček. Svazek je dalším vydáním ze série krajských turistických průvodců s podtitulem „Autem po Čechách, Moravě a Slezsku“ a obsahuje také pětadvacet volných vstupenek do muzeí, zámků a dalších turistických cílů v kraji.

Publikace nabízí na 220 stranách 52 tipů a lokalit v kraji, které stojí za zhlédnutí. Řada Malý špalíček výletů je koncipována jako 52 výletů na 52 víkendů v roce. Obsahuje tedy dvaapadesát kapitol, popisujících nejzajímavější místa v kraji.
„Okresu Louny se týkají kapitoly Nový Hrad, Louny, Slavětín, Peruc, Krásný Dvůr, Žatec a Džbán. Každá kapitola obsahuje krátký popis nejzajímavějších míst, perličky a zajímavosti, praktické informace, jako otevírací doby, parkování, služby a akce, fotografie a mapku,“ řekla k nové knize Pavla Mikysková, asistentka nakladatelství.  Přílohou každého dílu Malých špalíčků výletů jsou vstupenky 1+1 do turisticky atraktivních míst, platné většinou přibližně tři roky od vydání knihy.
U „Ústeckého“ dílu Špalíčku je platnost do konce roku 2018. „Okres Louny je zastoupen vstupenkami do zámku Nový Hrad v Jimlíně, do Chmelařského muzea a Chrámu chmele a piva v Žatci,“ dodala P. Mikysková.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video