Žena i její pes uhořeli při požáru maringotky v Petrohradě

Alla Želinská 2015-11-12 11:48:00

Petrohrad – K tragickému požáru vyjížděli ve středu 11. 11. ráno hasiči a policisté do Petrohradu. V maringotce tam uhořela její obyvatelka, sociálně slabá žena A.H., která neměla žádné jiné lepší bydlení. Bylo jí 61 let.

„K požáru vyjely čtyři hasičské jednotky. Při jejich příjezdu byl objekt požárem už silně zachvácen. Hasiči nasadili k likvidaci požáru dva vodní proudy a uvnitř nalezli tělo mrtvého člověka," uvedl Lukáš Marvan, mluvčí hasičů Ústeckého kraje.

„V maringotce bylo nalezeno ohořelé tělo ženy. Totožnost oběti na sto procent potvrdí až soudní pitva. Veškeré okolnosti požáru jsou nyní předmětem dalšího šetření kriminalistů," sdělila Jaromíra Střelcová, lounská policejní mluvčí.

dscn0371-nahled Podle svědectví sousedů, které Region Podbořanska získal na místě události, v plamenech zahynula obyvatelka maringotky Alena H. Šlo o ženu ve věku 61 let. V posledních asi pěti letech žila sama, její manžel zemřel na rakovinu a ona se dostala do značných finančních problémů. Bydlela v bytech pro sociálně slabší rodiny, ale pak ji z objektu v Poustce bez náhrady vystěhovali, protože neplatila nájem.

„Pak se z ní stala typická bezdomovkyně, spala nějaký čas pod dubem v parku. Potom jí sociální úřad pomohl aspoň stanem a pak jí místní podnikatel p. Čapek dal na zimu starou maringotku," uvedl Josef Chaloupek, soused dotyčné ženy. Jak říká, na ženu a její maringotku viděl pohledem přes plot svého domu, trochu na ni dohlížel, pomáhal jí s nákupy a zásobami, ona mu někdy na oplátku chodila pomáhat na zahradě okopávat brambory nebo loupat ořechy. Uchovával u sebe také její doklady.

„Sama říkala, že nesmí mít u sebe peníze, jinak je utratí, také doklady ztrácela, pomáhal jsem jí obstarat nové, i ten dluh na nájemném nemusel být. Posílala peníze složenkou na špatný účet, když se jí po čase vrátili, myslela si, že přišla podpora ze sociálky a utratila je. Mezitím pak dluh narostl a ji vystěhovali,“ vypráví Josef Chaloupek.

Maringotka stojí přímo vedle silnice a požáru lidé všimli kolem sedmé hodiny ráno, děti z obce šly v tu dobu do školy. „Spolu s ní zahynul v maringotce i její věrný kamarád, pes Kryštof, vlastně i kvůli němu nikam jinam z maringotky nechtěla… Udusil se pod lavici," doplnil ještě Josef Chaloupek.

Žena byla trvale hlášena v obci Petrohrad, sdělila starostka obce Jitka Dondová, která také byla na místě kvůli svědectví a šetření.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video