Děti a dospělí si užili populární pěveckou soutěž Solasido

Alla Želinská 2015-11-12 14:29:00

Podbořany – Pátý listopadový den v Podbořanech probíhal ve znamení velkého finále populární regionální dětské pěvecké soutěže Solasido, která letos slaví již dvacet let své existence. Finálový večer začínal v kulturním domě od 18 hodin. Už dopoledne si ho „nanečisto“ se vší parádou a chutí užili všichni žáci a učitelé Základní školy Husova v Podbořanech, která celou soutěž pořádá ve spolupráci s Pavlem Justichem ze studia DETO.  Kulturní dům zaplnily stovky dětí a desítky dospělých návštěvníků.

„Již několik let s panem Justichem spolupracujeme a pořady bývají velmi pěkné. Ve škole probíhal výběr zpěváků a příprava. Děti pak dostanou CD s nahrávkou své písničky a rodiče, pokud mají zájem, si mohou ještě zakoupit DVD s celým pořadem,“ přiblížila zástupkyně ředitelky školy Jaroslava Kudláčková, která je duší oblíbené pěvecké soutěže.
Během dvou hodin se na pódiu vystřídali všichni finalisté, před plným sálem spolužáků a učitelů se tak připravili na večerní ostré finále, s televizními kamerami, odbornou porotou, v níž byl i bubeník Michal Šindelář, syn nedávno zesnulého rockera z legendární skupiny Katapult, dále také například starosta Podbořan Radek Reindl, který hodnotil zejména transparenty pro účinkující v soutěži, zpěvák Martin „Hary“ Herák z plzeňské skupiny Leader, vychovatelka ze Základní školy T. G. Masaryka Podbořany Jolana Čadová.
Všichni zpěváci napříč všemi třemi kategoriemi, v nichž byli zastoupeni žáci od 1. po 9. třídu, zpívali, jak nejlépe uměli, a šlo jim to skvěle. Na vítězná místa v různých kategoriích se nakonec po rozhodnutí po-roty dostalo těchto devět dětí: Kateřina Janoušková, Kateřina Ridzoňová, Denis Virág, Melania Nováková, Berenika Procházková (na snímku dole), Nela Jesinková, Anna Maršíková, Klára Demeterová a Eva Ba-logová. Pěkné dopoledne a večer si však užili všichni.
Vítězové měli obrovskou radost, večer navíc zatraktivnila svým zpěvem zástupkyně ředitelky školy Jaroslava Kudláčková. Zazpívala Kdy vzlétnu já od Lucie Vondráčkové. „Zpívám od malička, učila jsem se zpívat u pana Baráka st. v LŠU Podbořany a po základní škole jsem docházela na hodiny zpěvu do LŠU v Žatci k paní Jindrákové. Zároveň jsem zpívala v kapele mého otce do doby narození prvního syna. Zpívání v kapele jsem přerušila do doby, kdy vyrostli oba synové. Nyní máme rodinnou kapelu a jezdíme zpívat na různé osla-vy, svatby, posezení s občany. Nejprve jsem zpívala s taťkou a už k nám přibyl i mladší syn, takže jsme tři,“ prozradila paní Jarka.
Zvítězily na konci večera nakonec i tři transparenty fanoušků – pro Jonáška Havrdu, pro Kristýnku Volavkovou a Pavla Trocha.

 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video