Vládcem okresních trávníků je B tým Dobroměřic: Padlo 440 branek, nejvíce gólů během podzimní sezony vstřelil Josef Kohout z Bla

Lucie Steklá 2015-11-18 13:19:00

Okres Louny – Třináct kol, a tedy konec sezony, za sebou mají fotbalisté hrající okresní přebor. V něm se o první příčku pralo čtrnáct týmů. Podzimním králem okresu jsou Dobroměřice B, které tabulku vedou s 32 body.

Hráči dobroměřického B týmu dokázali ze třinácti zápasů deset vyhrát, dva remizovali a pouze jeden zápas prohráli. Podzimní král okresu má také nejlepší skore vstřelených a obdržených branek, 47:15. Nejlepším střelcem týmu je s devíti brankami Milan Pšigrocký.
Pouze jeden jediný bod na vedoucí tým ztrácí Cítoliby. S deseti výhrami, jednou remízou a dvěma prohrami, skorem 41:17, přezimují na druhé příčce. Nejlepším střelcem Cítolib se stal s deseti brankami Lukáš Müller.
Hráči Blažimi jsou s 25 body na třetím místě okresního přeboru. Na svém kontě mají osm podzimních výher, jednu remízu a čtyři prohry. V počtu střelených branek se ale mohou srovnávat s vedoucím týmem, neboť jich do sítě soupeře dali jen o jednu méně, 46. Nejvíce branek tohoto týmu, 16, vstřelil Pavel Suvák a je tak druhým nejlepším střelcem podzimní sezony na okresních trávnících. O poznání více branek ale balžimští obdrželi, brankář míč ze sítě lovil 29 krát.
Podzim se nepovedl Panenskému Týnci
Podzimní sezona se vůbec nepovedla Panenskému Týnci. Tento tým se krčí na konci tabulky s pouhými pěti body za jednu výhru a dvě remízy. Fotbalisté P. Týnce během podzimu prohráli deset zápasů, v nichž obdrželi padesát jedna branek, vstřelit jich dokázali čtrnáct. Jen o něco lépe, s počtem devíti bodů, jsou na tom týmy ze Slavětína (tři výhry a deset proher, skore 29:62) a Vroutku B (dvě výhry, tři remízy, osm proher, skore 27:46).
Okresní přebor hraje osm týmů z Lounska, dva týmy ze Žatecka a čtyři týmy z Podbořanska.
Doma suverénní Dobroměřice
Na domácím hřišti se nejvíce dařilo Cítolibům. Fotbalisté ze sedmi domácích utkání šest vyhráli, jednou odešli poraženi. Na domácí půdě Cítolibští soupeřům nasázeli 24 branek, jen sedm obdrželi. Z domácích zápasů si tak připsali osmnáct bodů. Nejlepší bilanci z venkovních zápasů má vedoucí mužstvo tabulky, Dobroměřice B. Jeho hráči na trávnících soupeřů ze šesti zápasů pětkrát vyhráli a jednou remizovali. Do branky soupeřů dali na venkovních hřištích 21 gólů, tři obdrželi.
Během podzimu padlo 440 branek
Během podzimní fotbalové sezony fotbalisté odehráli devadesát jedna zápasů, v nichž padlo na okresních trávnících 440 branek. Průměrně je to 4,8 gólu na zápas. Nejvíce gólů, 19, vstřelil Josef Kohout v Blatna, šestnáctkrát se trefil blažimský Pavel Suvák, dvanáctkrát Milan Hrbik z Krásného Dvora. Deset branek dal Jan Kukla (Vroutek B) a Lukáš Müller (Cítoliby), 9 – Milan Pšigrocký (Dobroměřice B), Petr Walz (Výškov), 8 – Ladislav Horváth (Cítoliby), Miroslav Krajňák (Blatno), Michal Lesňák (Krásný Dvůr), Libor Žebrakovský (Blatno), Pavel Csonka (Dobroměřice B), 7 – Karel Zukal (Lubenec), Lukáš Čábelka (Blažim), Ondřej Čvančara (Výškov), Jakub Petříček (Lenešice),  Petr Vild (Černčice), 6 – Dominik Kabele (Cítoliby), Ladislav Seman (Žiželice), Tomáš Hlinka (Černčice), Josef Švejda (Žiželice), Tomáš Zlatohlávek (Lenešice), Jakub Veselý (Slavětín), 5– Michal Majer (Peruc), Ladislav Kuchařík (Pan. Týnec), Jan Maier (Cítoliby), Petr Dienelt (Cítoliby), Ladislav Kobylák (Blažim), Jan Hendrych (Dobroměřice B).
Nejvíce diváků chodí ve Vroutku
Nejvíce diváků vidělo domácí zápasy fotbalistů Vroutku. Na fotbalisty se přišlo na osmi utkáních podívat 590 fanoušků, což je průměrně sedmdesát čtyři diváka na zápas. Naopak nejnižší statistiku sledovanosti domácích zápasů mají hráči Blažimi. Na šest zápasů se tam přišlo podívat 201 lidí, průměrně 34 na zápas. Na všechny zápasy okresního přeboru dorazilo na hřištích 4908 diváků, průměrně fotbalisty vidělo 54 lidí na zápas.
Jarní fotbalová sezona začíná v sobotu 26. března čtrnáctým kolem. Úřední začátek je stanoven na 15 hodinu.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video