Dárci krve převzali ocenění v Národním domě

Alla Želinská 2015-11-20 09:00:00

Podbořany – Čtrnáct úctyhodných lidí pozvalo vedení okresního Českého červeného kříže ve čtvrtek 12. listopadu do Národního domu v Podbořanech, aby jim náležitě poděkovalo a ocenilo je za to, že již mnohokrát darovali svou krev. Během malé slavnosti bylo oceněno šest dárců Zlatou medailí prof. Jana Janského za 40 bezpříspěvkových odběrů a osm dárců Stříbrnou medailí prof. Jana Janského za 20 bezpříspěvkových odběrů. Akce se zúčastnil místostarosta Podbořan Karel Honzl a zástupci zdravotních pojišťoven.    

„Také jsem daroval párkrát krev, ale tak daleko jako vy a k takovému záslužnému počtu jsem nedošel. Velice si cením, že děláte dobrou věc a vytrvale darujete krev a tím zachraňujete život mnoha lidem,“ řekl Karel Honzl. Oceněným dárcům poděkovala také ředitelka Úřadu OS ČČK Louny Miloslava Horová: „Darovat krev je nejšlechetnější projev vztahu člověka k člověku. Možná si říkáte – ono mi dělá dobře dávat krev, ale děláte to i pro statisíce jiných lidí, kteří pak tuto krev potřebují. A za to před vámi smekám,“ uvedla.
Zlatou medailí prof. Jana Janského byli oceněni: Klára Smělá, Josef Svoboda, Bohuslav Moravec a Jan Kapura z Podbořan, Miloslav Šiml a Leoš Krupička z Kryr.
Stříbrnou medaili prof. Jana Janského obdrželi: Pavel Švarc a Marcel Vinškovský z Kryr, Monika a Josef Kohoutovi z Blatna, Petr Babor, Petr Molcar a Iveta Rausová z Vroutku a Pavel Kopecký z Mašťova.
Ne všichni se mohli pro ocenění kvůli práci dostavit, jako například starosta Sboru dobrovolných hasičů Podbořan Josef Svoboda, pro nějž zlatou medaili převzal místostarosta Karel Honzl. „Jsem na něj hrdý a s radostí ocenění předám,“ řekl.
„Jestli jste darovali svou krev na jiné transfuzní stanici, například v Kryrech či Vroutku, a chystáte se k nám do Loun nebo do Žatce, prosím, nezapomeňte s sebou vzít také váš průkaz dárce krve a upozornit na předešlé odběry, ať se vám odběry sčítají, zasloužíte si to. Mimochodem třetí den pro odběry krve přidalo od začátku října Transfuzní odběrové centrum na žatecké poliklinice. K původním odběrovým dnům – úterý a čtvrtku – přibylo ještě pondělí,“ upozornila v Podbořanech Lenka Vacková, zdravotní sestra oblastního spolku Českého červeného kříže v Lounech.  I ona poděkovala všem dárcům a poznamenala, že v Podbořanech, kde byla poprvé, se jí moc líbilo.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video