Soud znovu vyslýchá svědky v případu zmizelé Paurové

Jarka Cibulková 2015-11-25 10:08:00

Louny – Čtyři svědky vyslechl trestní senát Okresního soudu v případu Pavla Paura, který čelí obžalobě z týrání své zmizelé ženy Jany ze Slavětína. Prvoinstanční soud letos v lednu zprostil Paura obžaloby, Krajský soud po odvolání státního zástupce celou věc prošetřil a určil, že soud v Lounech dostatečně nevyslýchal svědky a určil mu otázky, které má svědkům položit.

Osmašedesátiletá obyvatelka Slavětína se odvolala na svou prvotní výpověď. „Nic dalšího už nevím, zapomínám,“ uvedla u soudu. Bratr poškozené Jany se měl vyjádřit k tomu, co mu sestra řekla půl roku před svým zmizením, proč s bývalou přítelkyní tehdy dojížděli do Slavětína. „Ptal jsem se jí, proč pije, řekla, že má problémy v manželství, že je bita. Podle mě ji mlátil za to, když se svěřovala nebo když jsme do Slavětína přijeli my. Později jsem jí uvěřil, svěřovala se rodičům,“ znělo z úst bratra Jaromíra.
Zaměstnankyně Městského úřadu v Lounech se vyjadřovala k tomu, co bylo impulsem podání trestní oznámení na týrání Jany Paurové svým manželem. „V roce 2012 jsme do domácnosti ve Slavětíně jezdili za orgán sociálně-právní ochrany dětí (OSPOD) každý měsíc. Doma si paní Paurová na nic nestěžovala, ale až později u nás na úřadě. Od roku 2012 docházelo k častějším napadáním poškozené, na OSPODu byla šestkrát. Nabízeli jsme jí pomoc v podobě poradny, tvrdila, že si to vyřeší sami doma v rámci rodiny. Vyžádala si kontakt na psychologa. Nikdy jsme nenabyli dojmu, že by o děti nebylo postaráno,“ znělo z úst sociální pracovnice.
Soudce další jednání odročil na druhou polovinu ledna příštího roku, předvoláno bude dalších pět svědků.

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video