Nechtějí po psech uklízet, budou za ně platit víc!

Pavel Macák 2011-09-09 00:00:00

Louny – Od nového roku nebudou patrně velice „nadšeni“ majitelé psů v Lounech a okolních sídlech, které pod město patří. Radnice totiž připravuje novou obecně závaznou vyhlášku o místním poplatku ze psů. Ta by měla platit pro schválení na zářijovém jednání zastupitelstva od 1. ledna příštího roku. Rada již schválila její návrh, ze kterého vyplývá, že chovatel ve městě by za svého miláčka měl zaplatit 1200 korun, namísto současných osmi stovek. O čtyři sta korun víc zaplatí i chovatelé za psa v rodinném domku. Podle návrhu budou před zvýšením lehce zvýhodněni majitelé psů v Brloze a Nečichách, kde zaplatí pouze 200 korun a stejnou částku zaplatí i senioři a zdravotně postižení. Novelizace vyhlášky vyplynula z toho, že zatím co se nyní na poplatcích za psy vybere jen 400 tisíc korun ročně, musí město ročně do čištění ulic a veřejných prostranství od psích výkalů vynaložit 1 134 000 Kč! 

„Nechápeme, proč by museli ostatní občané města na nezodpovědnost chovatelů psů, kteří po svém miláčkovi nedokáží uklidit, doplácet. Pokud budou chovatelé odpovědní, není vyloučeno, že se tento poplatek v budoucnu nesníží,“ uvedla mluvčí radnice Renáta Čapková.
V letošním roce za psy zaplatilo městu poplatek jen zhruba 750 poplatníků. Když se ovšem projdete navečer po městě, uvidíte jistě psů mnohem a mnohem víc. Městská policie asi občas nějakou kontrolu, zda majitel za psa platí, udělá a někdy uloží i blokovou pokutu za znečišťování veřejných ulic, ale asi je to málo a účinné už vůbec ne. Snad bude nová vyhláška větším bičem na nezodpovědné chovatele.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video