Park do podoby svého vzniku

Lucie Steklá 2016-01-27 12:46:00

Louny – Revitalizace největšího lounského parku, Masarykových sadů a přilehlého výstaviště, pomalu začala. Na podzim šly k zemi první poškozené stromy, radnice chce v budoucnu lokalitu obnovit a přiblížit ji v podobě do doby jejího vzniku. V sadech bylo na podzim pokáceno sto osmdesát vzrostlých stromů, jejichž stav byl nevyhovující. Kácení probíhá na základě dendrologického posudku, který si nechalo město zpracovat.  Stromy byly přestárlé, nestabilní či napadené různými chorobami a hrozilo riziko pádu na cesty. Radnice chtěla původně pokácené dřeviny okamžitě nahradit, ale není třeba s výsadbou spěchat. V sadech je v plánu více akcí.

„Až budeme mít projekt na obnovu celé lokality, budeme podle něj postupovat. Nyní nemá smysl vysazovat stromy, které bychom později zase museli přemisťovat,” vysvětluje Milan Skula, předseda komise pro životní prostředí při Radě města Louny. Pro zpracování projektu má radnice vizi původní podoby prostranství. „Existují původní plány z 20. až 30. let minulého století. Ideově bychom z nich mohli vycházet a samozřejmě zakomponovat moderní poznatky, prvky a požadavky dnešní doby,” dodal M. Skula.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video