Zamyšlení Veroniky Saláškové: Chceme hospodu na lavičce?

Veronika Salášková 2011-05-10 00:42:00

Teplé počasí posledních dní vylákalo ven většinu lidí. Pokud by se ale chtěli v centru města, nebo na hradbách posadit na lavičku a vychutnávat si jarní sluníčko, ticha a pohody si moc neužijí. Z laviček si totiž často dělají svoji soukromou hospodu jiní, kteří se na nich doslova utáboří a svým většinou hlučným a vulgárním projevem obtěžují okolí. Do jejich „příjemné“ společnosti to rozhodně nebude lákat si přisednout ani zamilovaný pár, ani maminku na procházce s kočárkem. A když se banda vrávoravým krokem konečně zvedne, zůstává po ní u laviček nepořádek včetně celých i rozbitých lahví. Nehledě na zavánějící občůrané hradby, kam se chodí pijáci venčit po zavření veřejných toalet. Žatci to v očích návštěvníků města a turistů určitě plusové body za příjemné prostředí nepřidá.

Možná by nebylo špatné, kdyby město zavedlo v určitých zónách zákaz požívání alkoholu na veřejných prostranstvích, jako to už některá města udělala. Pro příklad nemusíme chodit daleko – od roku 2008 ho mají kupříkladu Louny. Obecně závaznou vyhlášku, která zakazuje požívání alkoholu na devíti určených veřejných místech, pak ještě doplnily v roce 2010. Pít alkohol se tam nesmí kupříkladu na náměstí Benedikta Rejta, v parčíku vedle historické budovy radnice na Mírovém náměstí, nebo autobusovém nádraží či okolí budovy soudu.

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video