Rekonstrukce ulice stále trvá

Alla Želinská 2016-02-18 07:43:00

Podbořany – Práce na rekonstrukci ulice Kpt. Nálepky a přilehlé Příčné v samém centru Podbořan stále pokračují. Pracovníky firmy Skanska, která kompletní obnovu lokality provádí, jsme zastihli uplynulou středu odpoledne při pokládání chodníku a úpravách plochy pro vznik parkovacích míst.    

Firma se s pracemi značně zpozdila, stavba měla být dokončena a předána už k 16. listopadu loňského roku. Zatím je zčásti hotový jen základ – nová parkovací místa. Vniklo jich v ulici Kpt. Nálepky 36. Dalších 10 míst bude otevřeno právě v přilehlé ulici Příčné nad domem čp. 900. Celkem bude tedy nově otevřeno 46 parkovacích míst. Firmě za nedodržení termínu běží penále. Na vině mj. je prý nesplnění podmínek ze strany subdodavatelské firmy společnosti Skanska. Za výsledek však je zodpovědná jedině firma Skanska, kterou město vybralo ve výběrovém řízení díky nejnižší cenové nabídce.
Výsledkem kompletní revitalizace ulice Kpt. Nálepky a jejího okolí má být kromě téměř pěti desítek nových parkovacích stání také nové chodníky, nový mobiliář, nové dětské hřiště. To sice už stojí – zatím však rozkopané a mimo provoz. Kolaudovat se bude v rámci celé stavby.
Stejně tak budou muset počkat tamní obyvatelé na asfaltovaný povrch komunikací. Asfaltování je závislé na klimatických podmínkách, a ty v únoru nejsou pro to příznivé.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video