Úvod   /   Kultura   /   Zazvonil jim Benedikt

Zazvonil jim Benedikt

Jan Vnouček 2011-09-12 01:07:00

Brody – Brodečtí zase mohou zaslechnout hlas shůry. Na místní kapličku sv. Barbory totiž vrátili zvon Benedikt. Slavnostní první zvonění proběhne 9. září v 18 hodin. Z finančních důvodů nebyl odlit ze zvonoviny, ale je vyroben z nezdobné litiny. Proto Brodecké vyšel pouze na 3 tisíce Kč. Nejvíce je v jeho pořízení zainteresována krásnodvorská zastupitelka Anna Liptáková s manželem.

„Zaplatili ho lidé z Brodů a okolí,“ odmítá své zásluhy. „Na kapličce byl původně starý historický zvon, ale ten byl asi před deseti lety odcizen. Hlavně starším lidem chyběl, byli zvyklí, že se na něj zvonilo. Tak jsme ho chtěli na kapličku zase vrátit,“ vysvětluje Liptáková motivaci k jeho pořízení. Nové kovové srdce vsi přivítalo v pátek 9. září  navečer Brodecká zábava. Výtěžek ze vstupného bude použit na úhradu nákladů spojených s jeho pořízením. „Uvidíme, jak dopadne sbírka, ale dohodli jsme se, že případně přispějeme za obecní úřad i my s panem místostarostou Vychytilem,“ řekl k tomu starosta Krásného Dvora František Kuna.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video