Systém bez botiček funguje

Lucie Steklá 2016-02-24 11:21:00

Louny – Systém bez botiček v Lounech zatím funguje. Na začátku roky, kdy městští strážníci přestali špatně parkujícím autům botičky dávat, mohly panovat obavy z toho, jestli budou řidiči chodit své prohřešky platit. Nyní se ukazuje, že řidiči v Lounech, ač mnohdy špatně parkují, platí řádně.

Za sedm týdnů letošního roku strážníci udělili 145 tzv. parkovaček, neboli lístků upozorňující na dopravní přestupek. „Mohu říci, že jsem mile překvapen tím, jak lidé chodí s pakrovačkami na služebnu a pokutu platí,“ řekl Radek Baláš, ředitel lounské městské policie. Podle jeho slov se za sedm týdnů k zaplacení pokuty dostavilo 121 řidičů, jen dvacet tři pokutovaných se nedostavilo. Ti jsou předáni ke správnímu řízení. Pouze jeden řidič podle slov ředitele s pokutou nesouhlasil. „Z pokutovaných řidičů bylo jen dvaadvacet přímo z Loun, ostatní jsou z okolních obcí či jiných měst,“ dodal R. Baláš. I přes zavedení nového systému, na tři měsíce na zkoušku, museli strážníci přistoupit k nasazení botičky. Jednalo se o opakovaně špatně parkující automobil. Poprvé dostal parkovačku v centru města, jen o pár dní později mimo centrum. Když strážníci byli k tomu samému auto přivoláni opět, kdy tentokrát překáželo popelářům, byli nuceni nasadit botičku. „Navíc se zjistilo, že auto nemá ani technickou kontrolu ani platné povinné ručení, proto bylo vše podstoupeno dopravní policii,“ vysvětlil ojedinělý případ ředitel. Pokud zůstane tento systém v Lounech natrvalo se ukáže po tříměsíční zkušební době, tedy na začátku dubna.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video