Zastupitelé v Nepomyšli určí cenu za vodné a stočné

Alla Želinská 2016-02-25 10:18:00

Nepomyšl – Městys Nepomyšl plánuje nainstalovat do domácností vodoměry. Toto téma bylo diskutovaným bodem jednání zastupitelstva.

Zavedení vodoměrů je nutné, říká vedení obce – plýtvání vodou v letních měsících je tak velké, že vrt byl již několikrát na své nejnižší možné úrovni vhodné pro čerpání a již několikrát se tak lidé v obci málem ocitli bez vody. Navíc suché roky neumožňují, aby se voda v obecní studni doplňovala tak rychle, jak všichni tomu byli zvyklí, a tak ani v současné době ještě není hladina studny tak vysoká, jak tomu bývalo jindy v těchto měsících.
„Opakované zákazy odběru povrchových a podzemních vod na zalévání mnozí lidé nerespektují, a tak není jiné cesty, než vodu zpoplatnit, abychom ochránili stávající obecní zdroj vody před vyčerpáním. Zastupitelé se prozatím neshodli na tom, zda ponechat nebo odstavit starý vodovodní řád, který je napojen na vodu z druhého obecního vrtu, jenž však ale není udržován v kvalitě pro pitnou vodu a uživatelé této vody tak mohou ohrozit zdravotní nezávadnost v současném vodovodním řadu. O těchto podrobnostech se bude ještě dál jednat na příštím zasedání zastupitelstva městyse 26. února,“ říká Zdenka Lněníčková, tamní zastupitelka.
Vodoměry si lidé budou moci vyzvednout již začátkem března v budově úřadu městyse Nepomyšl na poště Partner u Jany Glončákové v provozních hodinách pošty společně s tiskopisem „Potvrzení o převzetí vodoměru“, záručními podmínkami a montážním návodem. „Doporučujeme, aby občané, kteří mají zájem odebírat pitnou vodu z veřejného vodovodu, věnovali pozornost níže přiloženému tiskopisu s názvem Potvrzení o převzetí vodoměru z důvodu podmínek a termínu montáže vodoměrů. Je pouze na vůli občana, zda bude odebírat obecní pitnou vodu či nikoli. V případě, že budete mít zájem pouze o odvádění splaškových vod, bude vám tato služba také měřena, tzn. měřena směrnými čísly podle vyhlášky,“ vysvětluje starosta Josef Lněníček.
Zastupitelstvo městyse tento pátek 26. února bude mj. schvalovat cenu za vodné a stočné. „Tato cena bude odvozena z nákladů městyse Nepomyšl za provoz vodovodu a kanalizace, cena však nesmí překročit tuto nákladovou cenu. Na posledním jednání zastupitelstva byla navržena cena 20 Kč/m3 (vodné + stočné). O konečné ceně bude rozhodnuto na tomto zasedání zastupitelstva,“ dodal starosta. Veřejné jednání zastupitelů se koná od 19 hodin v zasedací místnosti úřadu městyse Nepomyšl.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video