Libořice: Výstavba centrální kanalizace je za polovinou

Veronika Salášková 2011-09-11 01:00:00

Libořice – V obcích Libořice a Železná probíhá výstavba centrální tlakové kanalizace. Práce na ní jsou už za polovinou. V současné době se mezi nimi buduje Čistička odpadních vod (ČOV). Plánované ukončení prací je konec letošního roku. V obci Libořice ani Železná nikdy kanalizace nebyla, většinou měli lidé septiky, které si museli pravidelně vyvážet.

„Díky výstavbě kanalizace s ČOV se zkvalitní úroveň života obyvatel obce Libořice a Železná a také životní prostředí,“ sdělila starostka Eva Vrábíková. Obec Libořice do této akce šla z důvodu vyhlášení dotačního titulu Odkanalizování obcí do 2000 obyvatel, protože například za dva roky by už tato šance nemusela být. Na vybudování kanalizace obec získala dotaci od Státního zemědělského investičního fondu z příspěvku společnosti Evropské unie. Celkové výdaje na projekt činí 46 milionů korun, přiznaná dotace je ve výši 35 milionů.
Staveniště bylo firmě VHS Teplice, která zvítězila ve výběrovém řízení, předáno 21. března. Práce by podle plánu měly skončit 31. prosince. Celkem bude v obou obcích vybudováno 111 tlakových nádrží.
Hlavní řád je už hotový a odbočky jsou z 90% také hotové.  Nyní se staví ČOV mezi Libořicemi a Železnou. V další fázi jsou občané, kteří si postupně budují připojení do tlakové nádrže.
„Chtěla bych poděkovat všem občanům, kteří k této akci přistupují zodpovědně, trpělivě a respektují dočasné překážky, které vznikají při této megalomanské akci. To co je výstavba trasy metra pro Prahu, rovná se v obci o velikosti Libořic vybudování centrální kanalizace s ČOV,“ řekla starostka Eva Vrábíková.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video