Většina školek je otevřena i během jarních prázdnin, ale ne všechny

Alla Želinská 2016-03-03 09:26:00

Podbořansko – Školáci mají tento týden jarní prázdniny. Pro mnoho rodičů hlavně předškolních dětí je to však komplikovaná situace. I když většina školek v této době provoz nepřerušuje a funguje klasicky zpravidla od 6 do 16.30 hodin, ty mateřské školy, které jsou přidružené k základním školám, se na dobu prázdnin také uzavírají, což je případ školek v Krásném Dvoře a Petrohradě. Pro zaměstnané rodiče, pokud nemají nablízku třeba babičku, která může pohlídat děti, musí být tato situace dost složitá.

Od 29. 2. do 6. 3. je například přerušen provoz mateřské školy v Krásném Dvoře. „Zákonní zástupci byli s kritérii pro umístění dětí v MŠ během přerušení provozu seznámeni na schůzce už začátkem září, dále na informační tabuli Obecního úřadu Krásný Dvůr i na webových stránkách školy,“ uvedla ředitelka ZŠ Krásný Dvůr Ivana Bejčková.
„V době jarních prázdnin máme také přerušený provoz, což jsme předem projednali se zřizovatelem,“ sdělila Ivana Hůrková, ředitelka ZŠ a MŠ Petrohrad. Na dotaz, co dělat, kdyby někdo z rodičů v této době nemohl dítě nechat doma, ředitelka odpověděla: „Tuto otázku si rodiny řeší samy.“
Děti v Kryrech, Lubenci nebo Vroutku a hlavně jejich rodiče mají v tomto směru trochu „více štěstí“. Mateřská škola v Kryrech funguje i v těchto dnech jako jindy. „Provoz jsme nepřerušili, jenom jsme omezili některé kroužky. Například angličtina a logopedie v týdnu od 29. 2. do 4. 3. je z důvodu prázdnin ve škole a sníženého počtu dětí ve školce zrušena. Naopak ještě ve čtvrtek 3. března pořádáme pro zájemce o zápis dítěte do naší školky Den otevřených dveří. Aby zájemci měli na to klid a čas, proběhne až odpoledne od 15 do 16.30 hodin,“ řekla ředitelka MŠ Kryry Věra Melicharová.
„Naše školka funguje jako vždy, od 5.30 do 16 hodin, jenom v ní máme méně dětí, takže jsou třídy sloučeny,“ sdělila ředitelka MŠ Lubenec Stanislava Peterková.
Mateřská škola ve Vroutku, ač je přidružená ke škole základní, o jarních prázdninách je také v provozu jako vždy. „Podle vyhlášky je možné bez závažných důvodů přerušit provoz mateřské školy pouze v červenci a srpnu a uzavření mateřské školy musí schválit zřizovatel, a to nejméně dva měsíce před jejím uzavřením. V případě uzavření ze závažných důvodů musejí ředitelé uzavření předem projednat se zřizovatelem. Naše škola nabízí zákonným zástupcům dětí, které navštěvují školní družinu, možnost navštěvovat družinu i o jarních prázdninách, pokud však o to projeví zájem minimálně osm dětí. V případě, že družina nebude o jarních prázdninách v provozu, mohou zákonní zástupci žáků 1. a 2. třídy o jarních prázdninách umístit své děti do mateřské školy. Samozřejmě si uvědomuji, že zaměstnaní rodiče nemají během roku tolik dovolené, aby mohli zůstat s malými dětmi doma během všech prázdnin v roce. Proto se jim snažíme v tomto případě vyjít vstříc,“ řekl ředitel ZŠ a MŠ Vroutek Milan Armstark.

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video