Po více než roce se začne konečně opravovat uzavřená silnice

Veronika Salášková 2011-09-12 00:00:00

Žatecko – Část silnice mezi obcemi Radíčeves a Měcholupy se loni v červnu propadla kvůli sesunutí svahu, od té doby je uzavřená. Na konci září by se konečně měla začít opravovat, na její otevření si ale řidiči budou muset počkat minimálně do ledna 2012.

K sesunutí svahu hned za odbočkou na Milošice a následnému propadu silnice došlo kvůli dešťům na konci loňského června. Silnice byla nejprve uzavřena pro nákladní vozidla. Po tehdejším zhodnocení stavu propadu a zjištění, že je silnice podmáčená až do poloviny vozovky a hrozbě dalšího propadu, byla silnice uzavřena i pro osobní automobily. Více než po roce od této události by se mělo na konci září přistoupit k sanaci sesuvu této komunikace. V současné době probíhá výběrové řízení na tyto práce, čas pro podání nabídek vyprší tento čtvrtek 8. září. V dalším týdnu od 12. do 17. září má být vybrána firma, která tuto akci provede. Průběh prací je pak naplánovaný až do letošního prosince. „Výše prostředků je závislá na nejlepší nabídce v rámci výběrového řízení, předpoklad je okolo 6 milionů korun,“ sdělila Magdalena Hanáčková tisková mluvčí Ústeckého kraje. Silnice by měla být zprůjezdněna bezprostředně po ukončení prací, tedy v lednu 2012. Objet tento uzavřený úsek lze trasami Měcholupy – Libořice a Měcholupy – Holedeč.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video