Basketbalový turnaj 3x3, novinka Beat Ball i pomoc vážně nemocné Božence, to vše v pátek a sobotu ve sportovní hale

Lucie Steklá 2016-03-24 14:17:00

Tradiční basketbalová akce se od pátku chystá v Lounech. 3×3 Indoor Easter Challenge o velikonočním víkendu proběhne v Lounech. Tradiční ročník pátého ročníku nabídne řadu novinek. Divákům v lounské Městské sportovní hale své basketbalové umění představí například reprezentanti Německa či Polska z posledního mistrovství Evropy.

Organizátoři se rozhodli využít volného pátečního dne a přidat k 3×3 Indoor Easter Challenge turnaj dětí do 12 a do 15 let. Sportovní zápolení malých basketbalistů je otevřené široké veřejnosti. Slouží navíc jako start pro druhý ročník školní ligy v basketbalu 3×3.  V Lounech je dětí, které se zajímají o basketbal mnoho, turnaj pro ně bude zajímavou zkušeností.
Louny, dá se říci, jsou baštou basketbalu 3×3. Na polovinu července je ve městě plánovaný kemp 3×3, jediný svého druhu v České republice. Stejně jako v loňském roce se zde budou děti učit základům odvětví s olympijskými ambicemi pod vedení české reprezentantky a nejlepší hráčky 3×3 za loňské léto Terezy Vorlové. K oblíbenému 3×3 basketbalu se v letošním ročníku Indoor Easter Challenge přidá nová disciplína – BeatBall – zápas v basketbalu 1 na 1. Jedná se o hru s jedním míčem, dvěma hráči na dva koše. BeatBall je v České Republice úplná novinka a je symbolické, že první turnaj se bude hrát právě u nás v Lounech.
Začátek velikonočního volna tak v Lounech jednoznačně patří basketbalu. V průběhu akce budou organizátoři myslet také na charitu. Organizátoři se rozhodli připojit se k akci Každý koš pomáhá. V rámci společné charity českého basketbalu a České televize si budou moci diváci koupit button či magnet s logem KKP. „Behěm celé dvoudenní akce 3×3 EASTER INDOOR CHALLENGE v Lounech budeme moci společně pomoci v rámci KAŽDÝ KOŠ POMÁHÁ Božence Hradílkové, která se narodila se vzácným genetickým onemocněním SMA neboli spinální muskulární atrofií prvního typu. Jde o zatím neléčitelnou chorobu, kterou se rodiče s lékaři snaží se všemi dostupnými prostředky zastavit. Snahou této akce je vybrat částku zhruba 200 tisíc korun na nákup přístroje, kapnometru, který umožňuje zjistit přesný stav plic a z výsledků vyšetření se dá určit další podpůrná léčba. Věříme, že i my pomůžeme,“ řekl za organizátory Martin Jakeš z lounské Basket Akademy.
3×3 INDOOR EASTER CHALLENGE je dvoudenní mezinárodní turnaj v 3×3 basketbale, pořádaný v městské sportovní hale v Lounech. V pátek 25. 3. bude probíhat 3×3 turnaj dětí (U12/U15), v sobotu 26. 3. pak program EASTER CHALLENGE vyvrcholí mezinárodním turnajem mužů a žen.
Pátek 25. března: DĚTSKÝ VELIKONOČNÍ TURNAJ 3×3, kategorie U12 / U15 – dívky / chlapci. Začátek turnaje ve 12 hodin.
Sobota 26. března: 3×3 INDOOR EASTER CHALLENGE, kategorie ženy 18+ / muži 18+. Začátek turnaje v 11.30 hodin.

 

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video