Atlety v sobotu čeká první z řady závodů Lounského běžeckého poháru

Lucie Steklá 2016-04-01 13:22:00

Soutěžní sezona začala s příchodem jara také atletům. Na Lounsku uspořádá Atletický klub Louny hned několik závodů, jež jsou součástí Lounského běžeckého poháru. První z nich se koná již tuto sobotu 2. dubna na kopci Červeňák.

Běžci všech věkových kategorií budou zdolávat stoupání k Ejemově chatě na vrcholu Červeňáku. Start kategorie veteránek a veteránů je v 11 hodin pod kopcem. Na trať dlouhou 1, kilometru současně vyrazí také kategorie Nordic walking. Mladší kategorie budou zdolávat určené tratě se startem přímo pod vrcholem kopce v délce od čtřiceti do sta metrů. Start dětských a mládežnických kategorií je naplánován na půl dvanáctou. První blok vyhlášení je v plánu po doběhu veteránů a dvou nejmladších kategorií v 11.40 hodin, druhé v půl jedné. Pořadateli závodu je Jan Žalud, provozovatel historické rozhledny na Stříbrníku, Michal Guse a AK při ZŠ Prokopa Holého Louny zastoupené Janem Hříchem.
Sobotní závod je první z řady druhého ročníku Lounského běžeckého poháru. Ten se letos skládá z pěti běžeckých klání – 2. ročníku Běhu na Červeňák, 3. ročník Májového běhu v Lounech (1. května), 1. ročníku Běhu na Ranou (3. září), 1. ročníku Běh Bažantnicí (28. září, Cítoliby) a 3. ročníku Ranské hory (28. října). Pohár podle pravidel závodů obdrží závodník, který se zúčastnil minimálně dvou závodů a také závěrečného závodu dne 28. října.

 

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video