Farmářské trhy jsou oblíbené, nově také v Postoloprtech

Lucie Steklá 2016-04-06 10:09:00

Louny, Postoloprty – Lounské farmářské trhy si za několik let konání získaly oblibu. Před časem se k jejich uspořádání rozhodli také v nedalekých Postoloprtech. V březnu se na tamním náměstí konaly trhy několikrát. V jejich pořádání chce radnice pokračovat, i když by je lidé raději ve městě viděli během víkendu. V Postoloprtech se farmářské trhy totiž konají ve středu. Prodejci na nich nabízejí rozličný sortiment domácích produktů. Lidé si tam mohou zakoupit ovoce a zeleninu, masné výrobky, včetně zabíjačkových specialit, houby, dřevěné výrobky, pečivo, čaje a léčivé čajové směsi, koření či  cukrovinky a další výrobky.

„Trhy se budou opakovat za předpokladu zájmu každých čtrnáct dnů, vždy ve středu od osmi do 12.30 hodin. Město nebylo iniciátorem této akce, ale když nás provozovatel oslovil, zda bychom konání trhů od počátku března umožnili, přivítali jsme jeho iniciativu s velkým povděkem,“ řekl Zdeněk Pištora, starosta Postoloprt. Do té doby se trhy pořádaly pravidelně v Žatci, ale tamní zastupitelé jejich pokračování na žateckém náměstí na své únorové schůzi neodsouhlasili. Chtěli totiž, aby se konaly v sobotu, ale tento termín má provozovatel již obsazený. „I my bychom rádi umožnili občanům návštěvu trhů o víkendu, nebo alespoň v odpoledních hodinách. Bohužel v tomto ohledu musíme respektovat poskytovatele a termín si diktovat nemůžeme. Buď tedy budeme mít akci ve středu dopoledne, nebo ji nebudeme mít vůbec. Rádi bychom, aby naši občané rozuměli těmto důvodům a chápali úřad, že se snaží mít alespoň něco, byť pro některé občany je návštěva trhů nedosažitelná,“ vysvětlil Z. Pištora.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video