Bezúdržbový most má vydržet sto let

Pavel Macák 2011-09-15 00:00:00

Výškov – Nový silniční most přes elektrifikovanou trať Počerady – Postoloprty na silnici II/250 u obce Výškov byl minulý čtvrtek slavnostně otevřen za přítomnosti zástupců krajského zastupitelstva Ústeckého kraje, dodavatelské organizace JOEL a představitelů obce Výškov. Původní most, který byl ve špatném technickém stavu a podle vyjádření odborníků by nevydržel následující dva roky, musel být kompletně zdemolován, protože se po odkrytí vozovky zjistilo, že jeho rekonstrukce podle původního projektu by byla jen vyhozením 37 milionů korun a nevydržela by víc než dvacet let. 

Proto se Ústecký kraj, coby hlavní investor rozhodl pro přepracování projektu a most byl se zdržením postaven kompletně nový. Náklady se tak zvýšily na 44,7 milionu korun.
„Byla změněna celá technologie rekonstrukce a po demolici staré konstrukce mostu jsme zde instalovali novou klenbovou konstrukci, která je bezúdržbová s životností více než sto let a přestože se stavba prodražila, v budoucnu se výrazně sníží náklady na údržbu. Jde o novou moderní technologii stavby mostu, která je jednou z prvních tohoto typu v severních Čechách,“ uvedl při zahájení jednatel společnosti JOEL Jaroslav Volmut.
 

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video