Ukliďme Česko, ukliďme Podbořansko a Žatecko

Alla Želinská 2016-04-14 09:58:00

Podbořansko – Již tuto sobotu 16. dubna se bude po celém světě, po celém Česku a samozřejmě i na Podbořansku pořádně uklízet. Koná se totiž akce Ukliďme svět, Ukliďme Česko. Jedná se o celorepublikovou akci, která letos proběhne již potřetí.

„My tuto akci pořádáme podruhé. V letošním roce se zaměříme na park na okraji Podbořan, který je veřejností minimálně využívaný, možná právě proto, že je tam velké množství odpadků. Budeme uklízet v parku u polní cesty směrem k obchodu Billa (od ulice Na Střelnici u zahrádkářské kolonie). Ráda bych touto cestou vyzvala všechny dobrovolníky, kteří jsou ochotni přidat ruku k dílu a pomoci nám uklízet. Park máme zmapovaný a odpadků je tam opravdu hodně. Pro dobrovolníky budeme mít k dispozici pracovní rukavice, pytle na odpadky a nápoje. Pro děti bude přichystaný malý doprovodný program,“ zve všechny organizátorka Zuzana Bechyňová Jiranová z 1. České společnosti. Na místě bude možné odevzdat staré baterie a drobné elektrozařízení. Akce začíná v 9 hodin a končit bude kolem oběda. „Kdo bude mít chuť, může si s námi opéct buřty. Dobrovolníci se mohou registrovat také na webových stránkách www.uklidmecesko.cz nebo na facebookové události Ukliďme svět, ukliďme Podbořany,“ upřesnila Zuzka Bechyňová.
Úklidovou akci pořádá také spolek Naše Buškovice. „Ukliďme si Buškovice! Uklízet budeme okolí dětského hřiště,“ říká tamní organizátorka Monika Dvoržáková.
Dále Vroutek, Kryry, Libočany, Žatec, i tam všude se bude o víkendu uklízet, také s pomoci Podbořanských. „Město  Vroutek si pro svůj úklid loni vybralo letitou černou skládku u Mukoděl, kousek za obcí v nesnadně přístupném terénu – v hluboké rokli. Letos se vrhneme na další dvě menší skládky ve Vroutku – směrem k vodárně a na Nepomyšl. Začínáme v 9 hodin, sraz je za městským úřadem,” vyzývá dobrovolníky Jaromír Kubelka, starosta Vroutku.
V Žatci se svolávají všechny přátelé řeky Ohře k čištění řeky Ohře – po vodě či po břehu. „Připojte se na den Země k regionální akci, přijďte se s námi projít po březích řeky Ohře, a pokud bude třeba, vyčistit je. Pitný režim bude zajištěn pro každého účastníka, pro prvních 30 i malá svačinka. Sraz na parkovišti u fotbalového hřiště v sobotu v 9 hodin,“ zve jeden z pořadatelů David Šebesta z Vroutku.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video