Cestování do Prahy komplikují opravy silnice: Rekonstrukce úseků mají na budoucí čtyřproudové dálnici probíhat do podzimu

Lucie Steklá 2016-04-20 10:50:00

Lounsko – Cestování po nedostavěné komunikaci D7 do Prahy je poslední dobou problémové. Komplikace na řidiče čekají na hlavním tahu do Prahy na několika částech silnice. Dvouproudová silnice, po níž denně projetou tisíce aut a kamionů, jejich náporu nestačí. Je dlouhodobě přetížená, často na ní dochází k nehodám, když se navíc přidají opravy některých úseků, je postaráno o zpoždění i několika desítek minut. Modernizace je v nedohlednu. Navíc to vypadá, že se opět o další měsíc odsune zahájení výstavby úseku Postoloprty – Bitozeves, kvůli nedořešeným potřebným povolením, které Ředitelství silic a dálnic musí mít.

V současné době na I/7 probíhá oprava části povrchu. To dopravu komplikuje. Řízena je semafory, které ale řidičům způsobují zdržení na cestě do Prahy i zpět. Po šesté hodině ranní začíná doprava houstnout a pro řidiče, kteří jezdí do hlavního města denně, to přetavuje zdržení. „Chvíli jsem po sedmičce jezdila, ale abych projela bez zdržení, musela bych jezdit snad o hodinu dříve. Zvolila jsem proto cestu po jiných silnicích. Je to sice také komplikované, ale bez zbytečného zdržování,“ řekla Jana Poláková, která jezdí do Prahy za prací každý den.
Opravy na I/7, které začaly v únoru, mají probíhat až do podzimu. Opraveno má být devět kilometrů silnice v okrese Kladno. V posledních týdnech probíhají na území okresu Louny u Chlumčan, na Kladensku u Slaného a Hořešoviček. Tady by měla být doprava svedena vždy do jednoho pruhu vždy na přibližně kilometrovém úseku. Rekonstruován bude úsek o délce osm a půl kilometru. „Opravuje se kanalizace, probíhá studená recyklace konstrukčních vrstev a obnova asfaltových povrchů.
Komunikace je opravována v celé šíři za provozu, což vyžaduje svedení dopravy do jednoho pruhu a je nutné řídit provoz světelnou signalizací, která se bude přesouvat podle prací na jednotlivých úsecích,“ řekl Jan Studecký, mluvčí Ředitelství silnic a dálnic České republiky.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video