Na výstavu přišlo 35 tisíc lidí: Charitativní akce navíc pomohla nemocnému chlapci

Lucie Steklá 2016-04-20 11:31:00

Louny – Čtyři dny. Tři stovky vystavovatelů. Třicet pět tisíc návštěvníků. Tak se dát v číslech shrnout jubilejní dvacátý ročník oblíbené první jarní výstavy v regionu Dům a zahrada. Ten se na lounském výstavišti konal od čtvrtka do neděle. „Můžeme říci, že se výstava velice vydařila. Věříme, že jsme lidem nabídli maximum možných stánků s produkty i službami pro jejich dům i zahradu,“ uvedla Andrea Herianová z pořadatelské společnosti Diamant Expo. Branami výstaviště za čtyři dny prošlo 35 396 návštěvníků. Po roce tak opět pokořen rekord návštěvnosti. „Výrobky a služby lidem nabízelo tři sta dva vystavovatelů. V letošním roce jsme museli rozšířit plochy pro vystavovatele směrem k letnímu kinu a nákladní bráně,“ dodala. Přibylo i parkovacích míst, která byla vytvořena na cyklistickém stadionu.

V letošním roce návštěvníci také přispívali na charitativní akci, pomáhali nemocnému Davídkovi. Příchozí děti tomuto chlapci malovaly obrázek. Všichni návštěvníci výstavy pak hlasovali, který z obrázků je podle nich nejhezčí. Jeden hlasovací lístek stál symbolických pět korun a právě výtěžek z této ceny za lístky byl celý věnován nemocnému chlapci. „Vybralo se 25 400 korun, což je úžasné. Dnes jsme mluvila s maminkou Davídka a byla nadšená. Peníze použijí na zaplacení lázní, které potřebuje chlapec k rehabilitaci,“ vysvětlila A. Herianová. Davidovi je dnes čtrnáct let, má ochrnuté končetiny a také oční vadu kvůli předčasnému porodu a mozkové obrně. A právě jeho obrázek lidé zvolili jako nejhezčí a vyhrál tak zájezd do Legolandu. „Rodina se ale rozhodla zájezd nevyužít a zvolit raději finanční kompenzaci. Dalších dvacet tisíc korun tak pomůže při Davidově rehabilitaci,“ uzavřela.
Další akcí na lounském výstavišti je červnový Autosalon spojený s výstavou Rodina a volný čas. Chybět nebude v loňském roce osvědčená pohádková cesta pro děti, v srpnu následuje Dům 2016. Tradiční Člověk v přírodě bude v září.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video