Část ubytovny je využita

Lucie Steklá 2016-04-27 09:42:00

Postoloprty – Od poloviny loňského roku vlastní město Postoloprty ubytovnu Meta. Pro rozpočet města to byl mimořádný výdaj a finanční prostředky byly použity z rezervního fondu města. Využití ubytovny s kapacitou dvou stovek lůžek ještě není zcela určené, objekt je ale využíván.

„Důležité je, aby byla ubytovna využitá. V posledních týdnech je kolem Mety život, je tam vidět pohyb. Smysl, který měla ubytovna mít, splnila. Nyní je důležité s jejím využitím pracovat tak, aby se její provoz zaplatil,“ řekl Pavel Růžička, postoloprtský radní. Výhodou ubytovny je její umístění. Z Postoloprt trvá sedmdesátikilometrová cesta autem do Prahy málo přes hodinu. Okresní město je vzdáleno jen devět kilometrů, Žatec patnáct. „Ubytování je vhodné pro lidi pracující v průmyslové zóně Triangle. Je od ubytovny vzdálena jen deset kilometrů,“ dodal. Dvě patra ubytovny mají k dispozici Technické služby města. Ty nabízejí zájemcům ubytování v apartmánech s vlastním sociálním zařízením a kuchyňkou nebo v pokojích s vlastním sociálním zařízením a společnou kuchyní. Ubytování je vhodné pro firemní pracovní cesty, turisty, ale i účastníky různých srazů, společenských setkání nebo sportovních akcí. Další dvě patra slouží jako ubytovna pro pracující, o byty ve zbývajících patrech projevují zájem lidé k trvalému bydlení. Aby měla Meta co největší využití, je samozřejmě také zájmem radnice v Postoloprtech.
Koupi Mety zastupitelé odsouhlasili loni na jaře. Po emotivním jednání zvítězily hlasy těch, kteří se obávali rizika přílivu sociálně slabých, pokud by ubytovnu získal někdo jiný. Zastupitelé zprvu koupi ubytovny podporovali, před samotným jednáním však začala část z nich váhat. Mezi lidmi panovaly obavy zvláště z toho, aby objekt nekoupil spekulant a nevytvořil v něm byty pro sociálně slabé občany. „Je možné, že by tam někdo vytvořil malometrážní byty a přílivu sociálně slabých nijak nezabráníme. Pro spekulanta je to stále výnosný byznys,“ řekl před koupí P. Růžička.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video