S novými dětmi přibylo dalších osmnáct stromů: Rodiče je vysázeli poblíž cyklostezky směrem k Hlubanům

Alla Želinská 2016-04-28 10:15:00

Podbořany – Osmnáct stromů narození pro nově narozené občánky přibylo v Podbořanech v místě kolem cyklostezky a potoka za můstkem na Hlubany. V sobotu odpoledne je tam přišli zasadit rodiny s dětmi a zástupci města.

I když tentokrát jak se to vezme. Starosta Podbořan Radek Reindl zvládl obě role najednou: nejprve všechny účastníky pozdravil jménem starosty a zástupců města, popřál rodičům a dětem hodně zdraví a spokojenosti, a potom i sám zasadil čerstvý strom, protože je novopečeným otcem druhého dítěte – syna Radka, který přibyl ke starší sestřičce Petrušce.
Anna Bizoňová z komise péče o občany byla na místě také jako šťastná babička malého Michala, za nějž spolu s rodinou také sázela strom. Na setkání byla i ředitelka obvodního oddělení Policie ČR v Podbořanech Eva Bašová, kde plnila krásnou úlohu maminky malé Evičky, za niž přišla spolu s manželem, také policistou, a starším synkem zasadit strom. „Tyto stromečky budou pod zvláštním dohledem policie,” žertoval starosta. Poděkoval všem rodičům, že krásně přispívají k ozelenění a omlazení města, a sdělil své přání, že alej stromů narození jednou povede z Podbořan až do Krásného Dvora.
Ani tentokrát nechybělo malé pohoštění pro všechny – koblihy a teplý čaj a káva. Noví občánci zároveň dostali od města pamětní list a magnetku se „svým“ stromkem.
Celý projekt stromů narození město Podbořany zahájilo na podzim roku 2012, kdy proběhla první výsadba 13 stromů, na jaře 2013 město zkrášlilo dalších nových 26 stromků. Letos se sázelo celkově již poosmé. Tentokrát byly vysazeny dva druhy javorů s okrasnými listy. „Rodiče dostanou strom od města zcela zdarma, jen si ho musí sami vysadit. Město připraví jámu, rodiče strom zasází a zalijí. Každý rok sázíme na jaře a na podzim, loni sázení proběhlo dvakrát – dohromady bylo vysazeno 31 stromků. V obou případech se sázelo v Hlubanech před domy čp. 108, a byly to stromy katalpa trubačovitá a okrasné třešně sakury, stromy původem z Japonska, které na jaře kvetou růžovými květy,“ přiblížila Lenka Janoušková, která má projekt s výsadbou zeleně na starosti.
více fotek najdete zde

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video