Společnost Agel chce pomoci řešit problém se zdravotnictvím

Lucie Steklá 2016-05-04 09:44:00

Louny – Napomoci řešení problému se zdravotnictvím v Lounech chce nový majitel tamní nemocnice. Společnost Agel, která Nemocnici Louny koupila na začátku února, představila vedení města a také zástupcům zdravotnických zařízení z okolí svoji vizi. Výjezdního zasedání se zúčastnilo pět členů představenstva a dva členové dozorčí rady společnosti Agel.

Vedení společnosti, vlastnící zdravotnické zařízení, se tam na začátku týdne vypravilo na pracovní návštěvu. „Všichni členové si podrobně prohlédli celý areál nemocnice, seznámili se s lékařským personálem i vedením města. Na pracovním obědě jsme starostovi představili naše vize, se kterými jsme do regionu vstoupili,“ přiblížil průběh návštěvy Ján Dudra, předseda představenstva společnosti Agel. „Dohodli jsme se na přípravě konceptu, který napomůže k řešení problému, kterým zdravotnictví v Lounech je,“ dodal. Zájem, který vedení společnosti Agel o problematiku zdravotnictví v našem regionu projevilo, potěšil lounského starostu Radovana Šabatu. „Od jejich vstupu do nemocnice uběhly sotva tři měsíce, ale již cítím nový vítr, díky kterému dojde k pozitivním změnám. Problematika zdravotnictví je skutečně jedním z největších problémů našeho města a díky vstupu nového vlastníka do nemocnice všichni očekáváme změnu k lepšímu,“ uvedl lounský starosta. Neformálního pracovního setkání a následné diskuze o problematice zdravotnictví v regionu a možnostech řešení se zúčastnili také zástupci okolních měst a zdravotnických zařízení. Lounská nemocnice poskytuje péči na lůžkách následné péče, lůžkách dlouhodobé intenzivní ošetřovatelské péče a sociálních lůžkách. Provozuje také radiodiagnostické oddělení, fyzioterapii a ambulance. Běžná nemocniční oddělení, jako je chirurgie či dětské, v Lounech nefungují již šest let.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video