Den země oslavili úklidem

Dana Studničková 2011-05-11 00:07:00

Bítozeves – Světový Den Země je jedním z těch, kdy se různé organizace snaží aktivně pomoci zlepšit prostředí kolem nás. Po loňském úklidu v Jimlínském útulku pro psy a kočky se Speciální základní škola v Lounech ve spolupráci s Ekocentrem Dymnivka při DDM Postoloprty rozhodla nabídnout svou letošní pomoc farmě Bítozeves. 

Tato malá farma chová nejrůznější druhy hospodářských zvířat a úmyslem jejich majitelů je především to, aby sloužila pro radost nejen jim, ale všem, kteří se o život na vesnici spojený se zemědělstvím zajímají. Přivítala už bezpočet zájezdů škol a školek, chystá na letošní léto příměstský letní tábor pro děti a do budoucna počítá s dlouhodobou spoluprací s EC Dymnivka.
Pomoc byla přivítána a tak se vybraní žáci Speciální základní školy v Lounech třetí dubnové úterý rozjeli uklízet. S sebou přivezli nasušené pečivo pro koně, lamy, ovce, kozy a další hospodářská zvířata.  Velikou pastvinu pro koně, aby mohla být dobře udržovaná a koním se na ní líbilo, bylo třeba zbavit kamenů. Děti se tak celé dopoledne snažily vybrat jich co nejvíce. Po několika hodinách práce se kolem nich vršily hromady, které pak pomohl odvézt traktor. Zasloužený odpočinek po skončení úklidu doprovázelo pečení buřtů a prohlídka všech zvířecích obyvatelů farmy.
Organizátorka Zdena Parýzková, duše ekocentra, si pochvalovala: „Den se vydařil. Děti odvedly poctivý kus práce a přispěly svou pomocí k tomu, aby naše planeta byla zase o něco pěknější. „

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video