Secvičený krok a víření hůlek: Mažoretky pochodovaly městem

Veronika Salášková 2016-05-17 12:04:00

Žatec – Město chmele a piva hostí tradičně každý květen Národní šampionát mažoretek. Nejinak tomu bylo i letos, kdy se sem mažoretkové soubory z celých Čech sjely v sobotu 14. května. Ze souborů okresu Louny se nejvíce dařilo Postoloprtským mažoretkám, které vybojovaly dvě stříbrné medaile.

Vyrovnaný krok, široké úsměvy, krásné kostýmy, ladnost pohybu a víření hůlek – v Žatci se v sobotu bylo na co dívat. Mažoretky se divákům a rozhodčím představily nejprve dopoledne disciplínou pochodové defilé na náměstí Svobody. Za doprovodu dechových kapel předvedly na dlažbě náměstí svá secvičená pochodová čísla. Začalo se od nejmladších minimažoretek a pokračovalo se až ke kategorii senior. Podobně tomu bylo i v letním kině, kam se soutěžící i diváci v odpoledních hodinách přesunuli. Zde se soubory spolu utkaly ve druhé disciplíně – pódiových formacích. Než se sečetly všechny body, mohli si přítomní užít vystoupení českého rappera Reginalda.
Barvy domácí žatecké ZUŠ hájily tři soubory učitelek Lenky Turkové a Ivany Fábryové. Sněhurky v minimažoretkách skončily čtvrté, Matulenky v dětech starších sedmé a Berušky ve stejné kategorii desáté. Louny zastupovaly dva soubory z tamější ZUŠ – Azalky (děti mladší), které obsadily osmé místo a Jasmínky (děti starší), kterým patřila šestá příčka. Nejlépe tak z okresu Louny dopadly Postoloprtské mažoretky, které získaly stříbro v kategoriích děti starší a junior a šesté místo v kategorii děti mladší.
Fotogalerii k akci najdete zde

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video