Majitelé nemovitostí zaplatí v Žatci vyšší daně

Veronika Salášková 2011-09-16 00:00:00

Žatec – Vlastníci nemovitostí V Žatci a jeho spádových obcích si budou muset v příštím roce sáhnout hlouběji do kapes. Zatupitelé města totiž na svém posledním zasedání odhlasovali navýšení daně z nemovitosti.

Rada nejprve navrhovala navýšení místního koeficientu na 2, podobně jako na červnovém jednání zastupitelstva, kdy tento návrh neprošel a tak se vrátil zpátky do rady. Ta nyní opět navrhla navýšit koeficient na stupeň 2. Radní Petr Holodňák ale se svými kolegy nesouhlasil a podal návrh, aby daň místo o 100 % oproti současnosti byla navýšena jenom o 60%. „Návrh na zvýšení místního koeficientu na stupeň 2 nepodpořím. Z daňového poplatníka se stává lovná zvěř státních institucí. Nelíbí se mi takto razantní navýšení,” vysvětlil svoje stanovisko na jednání zastupitelstva ve čtvrtek 8. září. Jeho návrh byl nakonec přijat většinou čtrnácti hlasů. Město tím chce nahradit své příjmy, o které přichází díky tomu, že se snaží omezovat videoterminály a hrací automaty. Větší částku by do rozpočtu města mohla nově přinést novela zákona o rozpočtovém určení daní tak, jak ji navrhlo Ministerstvo financí. Zatím ale není jisté, zda tato novela dostane podporu a bude schválená, ani případně v jaké podobě.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video