Kraj opraví několik silnic

Lucie Steklá 2016-06-01 10:19:00

Lounsko – Lépe se bude jezdit řidičům na některých silnicích v okrese Louny. Ústecký kraj v letošním roce investuje desítky milionů do oprav povrchů komunikací. V rozpočtu se počítá také s několika úseku komunikací druhých a třetích tříd na Lounsku. Opravy se tak dočká například silnice z Libčevsi k železničnímu přejezdu na silnici II/249, silnice z Černčic do Veltěž, výjezd z Orasic či průtah obcí Ročov nebo část komunikace v Divicích. Nový povrch dostane také část silnice třetí třídy z Koštic ve směru na Vojnice, v Brodci (již hotový úsek) či Libčevsi. Letos půjde do oprav silnic v Ústeckém kraji téměř 680 milionů korun. Z vlastního rozpočtu dá kraj na rekonstrukce zhruba 452 milionů korun.

Dalších 225 milionů dostal ze Státního fondu dopravní infrastruktury. Oprav se celkem dočká více než sto silnic. Na čtyři silnice navíc bude Ústecký kraj ještě čerpat dalších cca 825 milionů z evropských fondů. Většina oprav bude hotová ještě během letošního léta.
„V letošním roce jde vlastně zatím o největší částku za poslední období, kterou dává Ústecký kraj do oprav komunikací. Vloni se nám podařilo za krajské peníze i finance od státu opravit přibližně sto padesát kilometrů silnic. I letos tedy děláme maximum, abychom opravili co nejvíce komunikací, které slouží občanům nejen při jejich každodenní cestě do práce či domů,“ popsal opravy krajský radní pro dopravu Jaroslav Komínek. Řidiči se tedy musí připravit v následujících měsících na dopravní omezení, která s opravami souvisí. Na většině silnic se již pracuje a nejpozději v průběhu léta by měly být všechny rekonstrukce dokončené. Kraj spravuje více než 3 a půl tisíce kilometrů vozovek.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video