Šanci mohou dostat Nádražní a další ulice

Alla Želinská 2016-06-11 10:23:00

Podbořany – Přes čtyřicet milionů korun investuje letos podbořanská radnice. Podbořanští zastupitelé odsouhlasili v březnu pro letošní rok například 14,5 milionu korun na start stavby nové sportovní haly, která ve městě chybí. Měla by se stavět v průběhu dvou let a celkově má stát zhruba 30 až 35 milionů korun.    

Na tuto akci chtěla radnice získat dotaci, která by pokryla aspoň polovinu nákladů, zhruba 15 milionů korun. Proto existovala možnost, že nakonec město z rozpočtu dá mnohem méně, než má v rozpočtu vyčleněno, musí ale peníze v případě žádostí o dotace předem garantovat.
Peníze na první část akce vedení města má v rozpočtu a požádalo o dotaci z ministerstva školství, kde se objevil vhodný program. Jak to ale vypadá, dotaci město nedostane. „Mezi těmi, komu dotace ministerstvem školství byla přidělena, bohužel nejsme. Vzhledem k tomu, že nedostaneme dotaci na halu, nastává záložní varianta kýžených oprav Nádražní, Chodské, Kozinovy ulic ve městě,“ řekl v pondělí tajemník MÚ Podbořany Martin Gutzer.
Z městského plánu investic již opakovaně vypadla oprava právě hodně rozbité Nádražní ulice. Její rekonstrukci už radnice dříve několikrát slibovala. Přitom tato komunikace nutně potřebuje opravu, a brzy se tedy by mohla uskutečnit.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video