Glosa Veroniky Saláškové: Dlouhý bič a malý dvůr

Veronika Salášková 2011-09-19 00:00:00

Před několika dny zavířila médii zpráva, u které by člověk spíš očekával datum 1. dubna – přibližně polovina vojáků naší armády má nadváhu, tři a půl tisíce, což je asi každý sedmý, má navíc trpět silnou obezitou. A Ministerstvo obrany se rozhodlo to vyřešit. Ti co nejsou líní se pořádně najíst, začnou brát léky na hubnutí. Bohužel, máme září, takže nepovedený apríl za téměř milión korun, na který ty prášky vyjdou, to zřejmě nebude. 

Proto mně to připadá, jako jít na komára s kladivem místo plácačky. Obojím ho sice trefíme a zlikvidujeme, ale v případě použití kladiva máme místo fleku ve zdi díru. Podobně děravě může dopadnout i zdraví vojáků, protože ony pilule na hubnutí mají celou řadu možných zdravotních komplikací, mezi které patří například srdeční onemocnění nebo průjmy. Aby tak nakonec naše vojsko neskončilo v daleko horší kondici, než bylo před touto zvláštní léčbou. Nestačilo by prostě, aby chlapci a děvčata v zeleném pravidelně cvičili a dodržovali zdravou životosprávu? Pokud toho nejsou sami schopni, určitě by pomohl dlouhý bič a malý dvůr, jak říkával můj děda. Než se tak stane, nezbývá nám než doufat, že nás v nejbližší době nenapadne nikdo jiný, než japonští sumisti, protože mimo ně by naše armáda byla někomu jinému jen těžko vyváženým soupeřem.

 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video