Bus ze Žatce vzplál před Prahou

Veronika Salášková 2016-06-28 11:31:00

Žatec (sal) Cestu, na jakou jen tak nezapomenou, zažili minulé úterý cestující v autobuse ze Žatce a Loun do Prahy. V zadní části vozu začalo hořet, takže lidé museli autobus opustit. Požár uhasili až přivolaní hasiči.

K události došlo v ranních hodinách v úterý 21. června, autobusem společnosti K Servis Bohemia tak jeli hlavně studenti a lidé do práce. Na okraji Praha začal z motoru vycházet dým a vyšlehly i plameny. Řidič proto zastavil a cestující vystoupili.
„Nejpravděpodobnější příčinou byla závada na turbodmychadle a od toho začalo hořet v motorovém prostoru. Řidič zastavil a lidé vystoupili. Řidič se sám pokoušel požár uhasit, což ale nebylo v jeho silách,“ odpověděl nám na dotaz, jak se vše seběhlo, Petr Platil, jednatel společnosti. Oheň tak uhasili až hasiči. Zraněn naštěstí nikdo nebyl. „Chtěli jsme vypravit náhradní autobus, policie nám ale řekla, že dálnice byla zcela zablokována, takže náhradní vůz by se tam neměl šanci dostat,“ vysvětlil, proč společnost nevypravila náhradní autobus. Nehoda se naštěstí stala na okraji Prahy. Cestujícím zastavili řidiči vozů, kteří je svezli na linky pražské dopravy.
„Byl to pro nás obrovský šok. Jsme moc rádi, že se nikomu nic nestalo, což je pro naši společnost to nejdůležitější. Vozů máme naštěstí dostatek, takže nás to v plnění spojů podle jízdního řádu neomezí,“ dodal Platil.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video