Žatečané: Chceme nižší kontejnery na sběrném dvoře

Veronika Salášková 2016-06-28 11:56:00

Žatec – Zejména starší obyvatele města trápí vysoké kontejnery na sběrovém dvoře. Mají problém do nich zvednout přivezený odpad. Problém trvá již řadu let, ač si na něj opakovaně stěžují.

„Kontejnery na sběrném dvoře jsou hodně vysoké, jako starší lidé už máme problém do nich odpad zvednout a vyhodit. Prý tam má být člověk, který nám s tím pomůže, ale nikdy tam nebyl,“ popisuje naše čtenářka JS (její celé jméno je redakci známo), která se nám ozvala za větší skupinu obyvatel Žatce. Dodává, že problém je dlouhodobý, stěžují si na něj opakovaně přibližně šest let. „Několikrát jsme už prosili o nápravu i na městě. Proč u kontejnerů není vybudována nějaká rampa, nebo nájezd jako je tomu na sběrových dvorech v jiných městech, aby šel odpad do popelnice hodit? Nebo proč místo velkého kontejneru nedají více nižších?“ ptá se.
Její připomínky a dotaz jsme tlumočili zástupci společnosti Marius Pedersen, která sběrný dvůr pro město provozuje. „Hlavním problémem je dispozice žateckého sběrného dvora a to, že je malý. Když ke kontejnerům přistavíme schůdky nebo rampu, tak už na sběrný dvůr nikdo nenajede autem. Sběrný dvůr v Žatci je desetkrát menší než lounský,“ vysvětlil Pavel Strnad. Dodal, že kontejnery, stejně jako celý provoz sběrného dvora, platí město jako službu pro lidi, která je pro ně zdarma. „Pokud bychom dali menší kontejnery, náklady na ně a jejich vývoz značně vzrostou,“ řekl Strnad. Jediným řešením tak asi pro starší obyvatele bude, aby požádali o pomoc někoho dalšího mladšího, kdo s nimi pojede odpad na sběrný dvůr vyhodit.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video