Vzniká nová lokalita pro bydlení v Podbořanech

Alla Želinská 2016-07-14 13:06:00

Podbořany – Na okraji Podbořan se nedávno začala budovat nová, zajímavá lokalita pro bydlení. Stavební pozemky určené pro stavbu rodinných domů se už začaly prodávat. Jedinečnost této lokality spočívá především v jejím umístění. Nachází se totiž dostatečně stranou dopravního ruchu města a díky těsné blízkosti valovského lesa a městského koupaliště skýtá možnost rekreačního a sportovního vyžití. Téměř veškerá infrastruktura, kterou město nabízí, se přitom nalézá v blízkém okolí. Především pro mladé rodiny s dětmi jsou tyto pozemky pro stavbu rodinného domu v Podbořanech zajímavou alternativou. Zeptali jsme se na novou lokalitu pro bydlení Martina Řepíka, majitele pozemků.

Kde přesně v Podbořanech vyrůstá nová lokalita pro bydlení?
U areálu městského koupaliště, které se nachází na okraji města, směrem k vesničce Valov.
V čem je lepší, jiná, než jiné lokality ve městě?
Jedinečnost této lokality spočívá především v jejím umístění. Nachází se totiž dostatečně stranou dopravního ruchu města a díky těsné blízkosti městského koupaliště a Valovského lesa skýtá určité možnosti rekreačního a sportovního vyžití. Téměř veškerá infrastruktura – školy, školky, dětská hřiště – kterou město nabízí, přitom je snadno dosažitelná pěšky. Tyto parcely by mohly pro zájemce představovat, v porovnání s aktuální nabídkou stavebních pozemků v regionu, rozhodně zajímavou alternativu.
S kolika rodinnými domy počítáte?
Území je připravováno pro výstavbu celkem osmnácti rodinných domů.
Už se začaly prodávat parcely, kolik stojí zhruba jedna parcela?
Ano, parcely jsou už nyní na prodej za cenu 600 Kč za metr čtvereční. Po dokončení zasíťování lokality bude cena pozemků navýšena o daň z přidané hodnoty.
V jakém stavu jsou parcely, které se prodávají?
V tuto chvíli je dokončena kanalizace a probíhá výstavba vodovodu. Následovat bude propojení nových stavebních parcel s elektrickou sítí a vybudování komunikace, chodníku a veřejného osvětlení.
Když někdo koupí parcelu, jak rychle může na ní mít dům?
Území bude připraveno (zasíťováno) pro stavby rodinných domů během několika následujících měsíců. Do jara příštího roku by měly být veškeré práce dokončené a stavbě rodinných domů by tak nemělo nic bránit.

 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video