Londýn navštívil Žatec

Veronika Salášková 2011-09-21 00:00:00

Žatec – Jako v ulicích Londýna si mohl připadat ten, kdo zavítal minulé úterý na žatecké náměstí Svobody. Parkoval zde totiž červený doubledecker z roku 1959, dvouposchoďový autobus, který se kdysi skutečně proháněl ulicemi Londýna. Tento autobus je součástí kampaně Žijeme Londýnem, která jako projekt Českého olympijského výboru cestuje po městech republiky. Jedná se o největší komunikační kampaň v historii českého olympismu, která přibližuje veřejnosti atmosféru a hodnoty nejvýznamnějšího sportovního svátku na světě.

Příchozí si mohli autobus prohlédnout a vyzkoušet si, jak se v něm sedí. Na počítačích zde pro ně byly připraveny testy s otázkami týkajícími se olympiád a našich sportovců. Ve venkovních stáncích si mohli vyzkoušet ujet za půl minuty co největší vzdálenost na bicyklu, nebo na veslařském trenažeru zkusit porazit za jednu minutu Václava Chalupu (rekord za minutu 362 m) a Mirku Knapkovou. Pokud se někomu podařilo rekord překonat, získal přepěťovou zásuvku, za celou dobu trvání kampaně se to podařilo asi osmi lidem. Ostatní dostali aspoň malý dárek. Velkou atrakcí byl autobus i trenažery zejména pro děti, zasoutěžili si ale i dospělí.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video