Piano na ulici by rádi i v Podbořanech

Alla Želinská 2016-07-22 10:30:00

Podbořany – Iniciativa Piano na ulici, se kterou před časem přišli také nadšenci v Podbořanech, stále žije. „Chtěli bychom instalovat nástroj ve veřejném prostoru, na který by si mohl každý zahrát. Hledáme proto vhodné piano. Pokud víte o fungujícím nástroji, prosíme, ozvěte se nám. Piano budeme pravidelně ladit, pečovat a umístíme ho do speciálního uzamykatelného boxu. Pokud sami máte nějaký šikovný nápad, kam by se piano hodilo, nebo kde nástroj opatřit, ozvěte se, nebo můžete ho napsat na facebookový profil Žijeme Podbořany,“ vyzývali už loni iniciátoři. Na výzvu zprostředkovanou Regionem reagovala Mateřská škola Hlubanská v Podbořanech. „Máme v budově naší školky v Žatecké ulici staré vyřazené piano. Zda by se pro tyto účely hodilo či nikoliv, to už neumím posoudit a měl by to udělat odborník. Přijďte si nástroj vyzkoušet a uvidíte. Každopádně rádi věnujeme toto piano pro veřejné účely,“ telefonovala do redakce ředitelka MŠ Hlubanská Iveta Haragová. Ve školce v Žatecké ulici nám piano ukázala její zaměstnankyně Stanislava Ryšavá. Klavír značky Leo Sieber už léta neslouží (školka má nový), stojí tak v garáži mezi starými hračkami a nábytkem. A čeká možná právě na autory iniciativy Piano pro Podbořany.

Veřejná piana už fungují v Lounech i v Žatci. V Lounech je umístěno na Mírovém náměstí a v minulých dnech zahájilo druhou sezonu. V Žatci je v průchodu u Galerie Sladovna. Skutečně průlomová novinka se týká samotného hudebního nástroje v Lounech. Ten má být voděodolný. Dost možná jako první na světě v tomto projektu. „Bádali jsme nad řešením problému, kam schovat piano před deštěm. Zároveň jsme nechtěli pořizovat drahý a nevzhledný přístřešek. Až nás napadlo, že piano uděláme voděodolné. Je to něco zcela nevyzkoušeného a jsem zvědavá, zda to bude fungovat tak, jak si představujeme. Zkrátka piano jsme natřeli nanomateriálem,” vysvětlila Olga Knoflíčková z pořadatelského týmu.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video