Radní v Podbořanech jmenovali novou ředitelku školky – od 1. srpna MŠ Bratří Čapků povede Hana Koppová

Alla Želinská 2016-07-28 09:33:00

Podbořany – Rada města Podbořan jmenovala k 1. srpnu ředitelkou MŠ Bratří Čapků Hanu Koppovou. Padesátiletá učitelka MŠ Hlubanská v Podbořanech byla jednou ze dvou kandidátek na pozici ředitelky školky. Druhou byla dosavadní zástupkyně ředitelky a následně pověřená ředitelka MŠ Bratří Čapků v Podbořanech Martina Matějíčková.

Poté, co Martina Matějíčková a Hana Koppová se představily 27. června členům konkurzní komise jako uchazečky o funkci ředitelky mateřské školy v ulici Bratří Čapků, obě byly doporučené radě města jako vhodné kandidátky. Rada města se sešla k jednání ve středu 13. července, kdy se dostavily i obě uchazečky a představily své koncepce, odpovídaly na dotazy. Radní pak nakonec jmenovali Hanu Koppovou, a to s účinností od 1. srpna a se zkušební dobou šest měsíců.
Hana Koppová má dvě dospělé děti, bydlí v Podbořanech. Vystudovala střední pedagogickou školu v Litoměřicích. Ve školství pracuje přes třicet let. Po maturitě nastoupila do MŠ Bratří Čapků, poté do jednotřídní školky ve Stebně a po narození dcery opět do Podbořan do MŠ ZKZ, která byla po čase uzavřena. Místo pak dostala v MŠ Bratří Čapků a od roku 2008 pracuje jako učitelka v MŠ Hlubanská. Hana Koppová, jak sama říká, je oddaná dětem, raduje se z jejich každého drobného úspěchu, z každého posunu vpřed. „Jako učitelku mne těšily a určitě dál budou těšit a naplňovat společné chvíle prožité s dětmi. Přihlášení do konkurzu na místo ředitelky školy, ve které jsem pracovala, pro mne byla výzva a samozřejmě významný krok. Ze svého jmenování mám radost, i když vím, že je to funkce zodpovědná. Za své praxe jsem měla možnost sledovat přístup, čerpat zkušenosti od svých bývalých nadřízených. Jestli je uplatním, to ukáže čas, a v čase jsou i mé cíle,“ řekla na dotaz Regionu Podbořanska Hana Koppová, kterou jsme oslovili pár dní po jejím jmenování.
Jaké budou její první kroky v nové funkci? „Nejprve se se vším a všemi seznámit. Vnímat změny, které v mé nové profesi nastanou. Určitě bych chtěla navázat na vše, co je ve školce pozitivní, a se svými cíli seznámit v první řadě učitelky. Znát jejich přání, názory a požadavky. Spolupracovat s rodiči různými formami, spolupracovat s městem a využívat zázemí a aktivit, které podporuje. Případně do budoucna otevřít školu dětem dvouletým i mladším dvou let, a tím využít kapacitu budovy. Jsem si vědoma, že vše nebude možné realizovat v jednom roce, ale postupnými kroky. Přála bych si, aby byly spokojené děti, spokojení rodiče i personál MŠ,“ dodala nově jmenovaná ředitelka.
MŠ Bratří Čapků v Podbořanech byla od začátku března bez ředitelky a město shánělo nového člověka na řídící funkci ve školce. Bývalá ředitelka MŠ Bratří Čapků Michaela Beranová na začátku března se vzdala své funkce po neshodách s vedením města. Proti postupu města se ale brání, uvádí, že její konec ve funkci byl připravený. Rada města pak jmenovala její zástupkyni Martinu Matějíčkovou do pozice statutárního zástupce mateřské školy až do doby výběru nové ředitelky.
Kolem mateřské školy Bratří Čapků, jíž se říká také Pastelka, od jara kvůli uvedeným důvodům panovala napjatá atmosféra. Situací se na podnět radnice zabývá i policie, která prověřuje hospodaření ve školce. Stejně tak ovšem prověřuje i jiné trestní oznámení, které podala bývalá ředitelka, v němž město obviňuje z protiprávních kroků.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video