Čtvrtý psí den již v sobotu! Loni se vytěžilo 7 tisíc korun. Kolik to bude letos?

Alla Želinská 2016-07-28 09:39:00

Již počtvrté se uskuteční letos charitativní akce Podbořanský psí den. Pořadatelé na něj zvou v sobotu 30. července od 10 hodin. Na piknikové loučce v Hlubanech – Podbořanech na návštěvníky čekají soutěže a doprovodný program. „Přihlašování na místě je možné pouze do 9 hodin, a je nutné předložit platný očkovací průkaz,“ upozorňují organizátorky Podbořanského psího dne Lenka Horáková a Karla Pokorná. Výtěžek z akce věnují na výcvik asistenčního psa.

Přihlašovat se na akci zájemci mohou prostřednictvím webového formuláře do 28. července (pro přihlášené předem platí nižší startovné), nebo přímo v den soutěže, do 9 hodin.
Každoročně se na této již oblíbené akci sejde zhruba stovka lidí a kolem 50 psů. „Každý soutěžící si odnese balíček od našeho generálního sponzora JK Animals a vítězové superprémiové krmivo Sam's Field a krásné poháry. Zároveň chceme obyvatele seznamovat s různými psími sporty, které budou součástí doprovodného programu. Výtěžek letos věnujeme na výcvik asistenčního psa organizace Helppes, který bude pomáhat dětskému klientovi s diabetem a zavčasu rozpoznávat například hypoglykemii,“ dodávají pořadatelky.
IV. Podbořanský psí den nabídne už tradičně soutěže o nejkrásnější a nejšikovnější pejsky a doprovodný program z oblasti výcviku psů a psích sportů. Akce je každoročně nejen zábavou, ale i charitativní činností, proto výtěžek z akce pořadatelé věnují na výcvik asistenčního psa. V minulém roce všichni takto společně přispěli částkou 7 tisíc korun na výcvik asistenčního psa Pomocných tlapek.
Tentokrát výtěžek bude věnován na výcvik signálního psa organizace Helppes pro dětského klienta Aleše, který trpí diabetem 1. stupně. „Ve výcviku je border kolie Dixi, která zavčas upozorní například na hypoglykemii. To je důležité především v noci, kdy Aleš spí a sám se neprobudí. Dixi ho tak včas vzbudí, podá glukometr, sladký nápoj, v případě potřeby přivolá pomoc. Dixi bude malému Aleškovi věrnou pomocnicí i kamarádkou. V současnosti Aleš s rodinou Dixi navštěvuje a učí se, jak s ní pracovat,“ upřesnily organizátorky.
Podbořanský psí den pořádá Podbořanský spolek za podpory města Podbořan a tiskárny Westprint. Přijďte strávit se čtyřnohým kamarádem příjemné chvíle a pomoci dobré věci!

 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video