Veteráni si dali dostaveníčko ve Velké Černoci

Veronika Salášková 2011-09-22 00:00:00

Velká Černoc – Druhý ročník závodu vozidel veteránů Mattoni Engine Carlsbad se konal ve dnech 16. až 18. září. Trasa závodu nebyla jeho účastníkům, kteří startovali z Palachova náměstí v Praze, známá. Dostali pouze itinerář, v němž bylo značeno, po kolika metrech mají kam zahnout, jinak byl ale slepý, jména obcí v něm úplně chyběla. Stejně tak závodníci  nevěděli, kde na ně bude čekat kontrola. Jeden kontrolní bod byl ve Svojetíně a další tajný kontrolní bod na ně čekal schovaný ve Velké Černoci. Místní byli s organizátory akce domluveni předem a tak zřídili minulou sobotu již v 10 hodin stanoviště a spolu s místními diváky vyhlíželi, kdy přijedou první závodníci.

První se přihnal až okolo 12 hodiny a místní zklamal, protože si stanoviště zastrčeného v uličce u hospody vůbec nevšiml a vesnicí profrčel pryč. Další vozy už ale stanoviště našli a tak místní mohli dosyta obdivovat luxusní vozidla, která čekala v řadě na odbavení. Radek Holan jim dával razítka do jejich itinerářů a spolu s Danou Rampasovou jim na cestu podarovali pohoštění – medový řez a perníčky, které napekla. Poté už zakvílely gumy a vozy i s osádkou spěchaly dál. Cíl první etapy je čekal v Chyši, odkud se pak vydali do Karlových Varů. Celkem se závodů účastnilo 24 vozidel, na některých z nich místní mohli nechat oči jako například na Jaguaru XJ, Ferrari Testarossa, Mercedesu Benz 220 1963 či Pontiacu. Do závodu se u kontrolního bodu přimíchalo i několik dalších projíždějících vozidel. Ze všech nejefektnější start, včetně závodících vozidel, ale předvedl stříbrnozlatý Opel Kadet z roku 1990 s hlavou pitbula na zadním skle, který ukázal to pravé kvílení gum a závodní rozjezd.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video