Pohádkový Vorlíček na zámku

Lucie Steklá 2016-08-03 09:31:00

Jimlín – Přátelské povídání s pohádkovým režisérem Václavem Vorlíčkem se v sobotu v podvečer konalo na nádvoří zámku Nový Hrad v Jimlíně. Režisér, známý svými filmy Kdo chce zabít Jessii, Což takhle dát si špenát či Pane, vy jste vdova!, ale také pohádek Dívka na koštěti, Arabela či legendární Tři oříšky pro popelku, přítomným čtyřem desítkám posluchačům povyprávěl o životě, spolupráci s Milošem Macourkem, natáčení filmové Popelky i práci v zahraničí. Na Nový Hrad zavítal u příležitosti výstavy kostýmů z pohádky Jak se budí princezny. Přítomné zajímalo například to, zda ví, že někdo ukradl kostým Popelky vystavený v Německu a později je vrátil. Údajně měly posloužit jako svatební šaty neznámé ženě. Tři oříšky pro Popelku se staly pohádkou, která se vysílala v nejvíce zemích světa.

„Jestli jsem měl Libušku Šafránkovou ihned pro roli vyhlídnutou? To ne. Konkurzem tenkrát prošly desítky dívek, až později jsem si na mladou herečku vzpomněl a měl jsem jasno. Byl jsem velmi rád, když po přečtení scénáře s rolí souhlasila. Vyrůstala u babičky na vesnici, neměla ani problém s jízdou na koni, na rozdíl od Pavla Trávníčka, který měl z koní respekt,“ odpověděl na dotaz k populární pohádce. Přítomní se dozvěděli také o spolupráci s Vladimírem Menšíkem, s nímž prý natáčení nebylo nikdy nuda, i o možnosti přetočit parodii komiksových seriálů barevně. Nová Jessii se ale netočila, neboť plánovanou zahraniční spolupráci ukončil 20. srpen 1968. Zajímavé bylo také režisérovo vzpomínání na cestu z Ameriky, nebo současné dny jeho života. „Hojně mě navštěvují dcery a vnoučata, občas mi uvaří. Když ale uklidí nádobí, je vždy jinde, než jsem zvyklý. Já osobně nevařím a obědvám nejraději v restauracích,“ poznamenal s úsměvem V. Vorlíček.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video