Podbořanský psí den: na výcvik asistenčního psa půjde 8 tisíc korun

Alla Želinská 2016-08-04 13:22:00

Podbořany – Podbořanský psí den má za sebou úspěšně čtvrtý ročník. Minulou sobotu od časného rána se pikniková loučka v Hlubanech zaplňovala stany, slunečníky, deky, pelíšky a dalším příbytkem, se kterým přicházeli spolu se svými dvounohými kamarády hlavní účastníci této oblíbené akce – psi malých i velkých plemen od štěňat po nejstarší křížence a psy „bez papírů“, aby předvedli svůj půvab a šikovnost.

Registrace do soutěží byla možná ještě bezprostředně před začátkem akce, do 9 hodin, takže se nakonec přihlásil slušný počet účastníků – celkem 48 psů. A to nejen místních, ale i ze vzdálenějších míst z Karlovarského nebo Středočeského kraje.
„Jsme tady už potřetí, moc se nám tu líbí, atmosféra, setkání s dalšími pejskaři, takovou „voříškiádu“ u nás nemáme. Když nic nevyhrajeme, nevadí, přejeme to všem pejskům, co jsou tady, každý z nich je jedinečný,“ řekla Dagmar Hesova z Karlových Varů, která přijela se psy Lady a Guči, a její kamarádka Šarka Juhošová dokonce se třemi čtyřnohými svěřenci.
V sobotu se soutěžilo o titul nejkrásnější pes a pes šikulka (zdolání překážkové dráhy), o čemž rozhodovala speciální porota, a psí sympaťák – toho zvolili jednak diváci a také pořadatelky. Dále byl oceněn nejmladší a nejstarší pes. A proběhla i soutěž Pes šikulka a Pes vtipálek.
Pořadatelky Podbořanského psího dne Lenka Horáková a Karla Pokorná i letos dopřály účastníkům a divákům mezi jednotlivými soutěžemi pěkný doprovodný program. V něm vystoupila se svými psy Denisa Sommerová, jež je trojnásobnou mistryní České republiky a mistryní Evropy v agility, účastnice CRUFTS a mistrovství světa a mimochodem také televizní soutěže Československo má talent. Dále se svou smečkou Lukasdog se předvedla Miroslava Štarková. Na psím dni se také představili členové Svazu záchranných brigád kynologů ČR, kteří přiblížili svou činnost a výcvik záchranářských psů.
Dobrovolné vstupné na psí den každoročně slouží dobré věci. „Výtěžek z akce věnujeme na výcvik asistenčního psa. Loni jsme takto společně přispěli částkou 7 tisíc korun na výcvik asistenčního psa Pomocných tlapek. Tentokrát výtěžek bude věnován na výcvik signálního psa organizace Helppes pro dětského klienta Aleše, který trpí diabetem 1. stupně. Letos se na psím dnu vybralo 7 584 Kč, k tomu přispějeme ještě z pokladny našeho spolku, takže celkem darujeme na výcvik asistenčního psa organizace Helppes osm tisíc korun,“ sdělily v neděli pořadatelky Lenka a Karla.
Ve výcviku je border kolie Dixi, která zavčas upozorní například na hypoglykemii. „To je důležité především v noci, kdy Aleš spí a sám se neprobudí. Dixi ho tak včas vzbudí, podá glukometr, sladký nápoj, v případě potřeby přivolá pomoc. Dixi bude malému Aleškovi věrnou pomocnicí i kamarádkou,“ upřesnily pořadatelky. S organizací a pořádáním celé akce jim významně pomohlo město Podbořany a tiskárna Westprint.
Každý soutěžící si odnesl balíček od generálního sponzora soutěže a vítězové superprémiové krmivo a krásné poháry.
A to hlavní nakonec. Tady jsou výsledky soutěží Podbořanského psího dne:
Kříženci – štěňata
1. místo: David Gregora, Šína
Kříženci – malá plemena
1. místo: Nikol Čížkovská, Amálka
2. místo: Lucie Raclová, Čiki
3. místo: Šárka Juhošová, Bella
Kříženci – velká plemena
1. místo: Lucie Korolová, Kaliméra
2. místo: Veronika Voleníková, Max
3. místo: Marie Kudrnáčová, Gríša
Psi bez PP – štěňata
1. místo: Jan Henlín, Yess
2. místo: Matěj Elbogen, Amála
3. místo: Nikola Pavlíčková, Kayra
Psi bez PP – malá plemena
1. místo: Kateřina Zeťová, Eliška
2. místo: Nikola Jírů, Marley
3. místo: Eva Pavlů, Besy
Psi bez PP – velká plemena
1. místo: Jana Schmiedová, Milly
2. místo: Ivan Martinovský, Kira
3. místo: Jana Tržilová, Bessinka
Psí sympaťák
1. místo: Kristýna Švihlíková, Ben
2. místo: Jan Henlín, Yess
3. místo Nikola Pavlíčková, Elisa
Nejstarší pes: Veronika Voleníková, Max (16 let)
Nejmladší pes: Nikola Pavlíčková, Elisa (3,5 měsíce)
Sympaťák pořadatelek: Helena Kittelová, Erny
Pes šikulka
1. místo: Petra Raabová, Dustin
Pes vtipálek
1. místo: Veronika Voleníková, Áres.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video