Žatec oblékne historický háv

Veronika Salášková 2016-08-28 00:22:00

Žatec – První zářijový pátek si Žatečané nebudou moci jedinečnou atmosféru města chmele a piva vychutnat pouze na 59. ročníku Dočesné, ale také na televizních obrazovkách. Ten večer totiž na kanále České televize odstartuje třináctidílný seriál Já, Mattoni, který se mimo jiné natáčel v loňském roce také v historickém centru Žatce. Před kamerou se v rolích komparsistů objevilo velké množství místních obyvatel.

Seriál se odehrává na kolonádách i v nevěstincích Karlových Varů, v Schönbrunnu – vídeňské rezidenci rakouských císařů, v ulicích tehdejší Prahy i New Yorku. Na pozadí podnikatelských úspěchů a soukromých pochybení Heinricha Mattoniho sledujeme proměnu tehdejší společnosti a jejích možností. Motorem seriálu je celoživotní boj dvou silných individualit, Mattoniho a jeho ženy Míny. V rámci děje, který se odehrává na ploše šedesáti let, se v hlavní roli Heinricha Mattoniho objeví hned tři herci – Alois a David Švehlíkovi a teprve šestnáctiletý Jáchym Novotný. Manželku Heinricha Mattoniho ztvárňují Tatiana Vilhelmová a Taťjana Medvecká. Objeví se v něm i řada dalších předních českých herců jako např. Aňa Geislerová, Norbert Lichý, Vladimír Javorský, Vladimír Kratina, Alena Mihulová a Jana Plodková.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video