Na pokutu se složí radní z vlastní kapsy

Veronika Salášková 2011-09-24 00:00:00

Žatec – Město Žatec dostalo pokutu od Úřadu pro ochranu osobních údajů za zveřejnění údajů fyzických osob. Tyto údaje byly uvedeny v usnesení rady. Rada pochybila v jednom případě, kdy její usnesení z 21. března 2011 obsahovalo osobní údaje, kdy mimo jmen bylo zveřejněno i bydliště osob, o nichž bylo jednáno. Tento dokument byl umístěn na internetových stránkách města. Úřad pro ochranu osobních údajů za to městu vyměřil pokutu ve výši deset tisíc korun a dalších tisíc korun uhradí jako náklady řízení.

„Dohodli jsme se, že se tato částka nebude platit z peněz města, ale my radní se na její zaplacení složíme z vlastní kapsy,“ sdělil radní Jaroslav Hladký. Podkladem pro zahájení tohoto řízení byl podnět, který Úřadu pro ochranu osobních údajů dal zastupitel Aleš Kassal. Město ze svých stránek toto usnesení stáhlo a rada prozatím ustoupila od zveřejňování jmen fyzických osob. Hodlá se k němu ale vrátit. V současné době se již připravují pravidla tak, aby byla v souladu s daným zákonem.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video